Albérlet - két kérdés - most már ezekkel a vonzatokkal lehet csak kiadni lakást?
ha jól értesültem, mindkettő oda vezet h csakis legálisan lehetséges, na de az meg nem csak a NAV miatt szívás, hanem ugye a szokásos történet, hogy a végén a tulaj szívja meg:
1, albérleti szerződés, eddig még oké is, hiszen mindkét fél érdeke
2, de igaz az, hogy jogszabályilag, ha van egy érvényes albérleti szerződés, akkor a bérlő bejelentheti magát állandó lakhelyeként az alapján?
itt a 2. pont ami necces, mert ez így nagyon király, csak aztán hogyan teszem ki, ha egyszer vége?
Miért szívja meg a tulaj?/1/ Ha lejárt a szerződés és nem akarja elhagyni az ingatlant az nem illegális?
/2/Egyébként meg kikapcsoltatod a vizet, gázt, villanyt és kész. Szerintem ez a tulajdonosnak jogában áll a szerződés lejárta után.
Albérleti szerződést közjegyzőnél kell kötni, akkor polgári per nélkül kurakható a bérlő, ha megszegi
A lakcímbejelentés önmagában nem keletkeztet jogosultságot a lakás használatára, viszont törvény írja elő
rendben van h illegális és hogy a tulajnak jogában áll, na de és gyakorlatban ez kivitelezhető?
és ha csak azért se megy ki? kikapcsolok neki mindent és röhög tovább a markába (jobb még így is, mint az utcán lakni, így is nézheti).
a rövidtávú szerződésről amit írtatok, az miért jobb? hát ha csak 1 hónapra is beköltözik és bejelenti magát, már ugyanott tartok, és nem tudom kitenni, nem? vagy úgy érted, hogy pl mindig csakis 1 hónapra érvényes bérleti szerződést kell kötni és azt hosszabbítgatni, ha minden oké?
és így akkor mit úszok meg? ha nem hajlandó kimenni, mit tudok tenni?
az #5-ös hozzászólásban foglaltakat kifejtenéd nekem kicsit jobban?
mit jelent h nem keletkeztet jogviszonyt? és Mi az 1 hónapos vagy az 1 éves sem? és mégis mi alapján rakhatom ki, ha már erre kerülne sor és netán jogi útra terelődne a dolog? (nyilván ezt lenne célszerű elkerülni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!