Ki ért egyet azzal, hogy az állatoknak is legyenek jogaik?
Mint láthatjuk, az állatkínzásos törvény annyi mint halottnak a csók, senki nem veszi komolyan, az állatvédelem Magyarországon katasztrofális. Szerintem egy külön jogterületet kéne létrehozni az állatok védelmére, hiszen ők is akaratnyilvánításra képes érző lények, akiknek attól, hogy nem tudják saját maguk érvényesíteni, még lehetnek jogaik, hiszen a csecsemőknek és értelmi fogyatékosoknak is vannak.
Elsősorban a háziasított állatokra gondolok, nem csak a kedvtelésből tartottakra, hanem a haszonállatokra is, akikre jelenleg abszolút nem vonatkozik az állatkínzásos törvény, úgy ölik le őket ahogy akarják, senki nem néz utána, holott szerintem nekik is joguk lenne legalább a fájdalommentes halálhoz.
Ki ért ezzel egyet?
Miért kéne rendőrt hívni? Mert jog államban élünk?
És?
Ha okos vagy, megkéred az embert, hogy valamin változtasson, vagy viszel Te vizet annak a jószágnak.
Ha ez sem sikerül, jöhet a rendőr.
A természet adókon nézhető kutyamentők, ilyen szempontból ne legyenek útmutató nekünk. Az USA/Kanada-i emberek mást sem tudnak csak pereskedni a gyártóval, hogy meghalt a macska sütőben.
"Tévedsz! A vágóhidakon ellenőrzőtt módon vágnak nem tetszés szerint.Mi érdekük volna kínozni az állatokat nem gazdaságos."
kivéve a kóser vágásnál. ott úgy kínoznak ahogy akarnak.
amúgy hiéba adsz jogokat egy állatnak, ha úgyse veszi figyelembe senki. a gond a törvény be nem tartásával van.
meg lehetne számolni az ujjaimon, hogy hány embert csuktak le mert halálrakínzott állatokat.
maradjunk annyiban, hogy a vezetőséget a fejeseket ez nem érdekli. sznob kocsogok. szarnak rá. és szarnak rátok is. Titeket is halálra kínozhat egy cigány megélhetésből, nem érdekli őket.
A vágóhidakkal kapcsolatban annyit, hogy nem hasraütés szerűen írtam amit írtam,láttam jópár videót arról, hogy nem éppen állatbarát körülmények között végzik ki szerencsétleneket, meg a tartásuk is szenvedést okoz nekik. Nem azt mondom, hogy mindenhol ez megy, de az is sok ha csak egy helyen.
Persze valóban a kivitelezéssel lenne probléma, rengeteg ember állatokkal kapcsolatos felfogását kéne megváltoztatni ahhoz, hogy ez működjön, mert sajnos nagyon le vagyunk maradva ezen a téren. Elég szomorú, ez is minősít minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!