Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vannak itt joghallgatók,...

Vannak itt joghallgatók, jogászok? Szeretnék kérdezni pár dolgot.

Figyelt kérdés
Szerintetek a jogi egyetemen melyek a legnehezebb tantárgyak,legkönnyebb tantárgyak illetve miért pont azok?Ha nehéz miért nehéz stb..
2010. máj. 23. 15:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
20.42: Így van. Én írtam az 5. választ (74%). 80-valahányban végeztem az ELTE-n, és egy oktató ismerősöm valamikor a 2002. környékén körbevezetett az egyetem épületében. Megdöbbenve láttam, hogy ugyanazok az őskövület tanárok voltak a tanszékvezetők és az oktatók, akik már a 80-as években is öregek voltak. És egyébként minden ugyanolyan volt csak lepusztultabb, elhanyagoltabb, igénytelenebb. Megtaláltam egy előadóban a 80-as években tartott budapesti kulturális fórum plakátját. Azóta nem vették le.
2010. máj. 24. 20:54
 12/21 anonim válasza:
Sziasztok! Segitségét szeretném kérni énis szintén egy jogban jártas embernek,rendörségi ügyről lenne szó. Ha valaki olvassa még irjon,nagyon megköszönném ha segitene!
2010. dec. 11. 21:43
 13/21 anonim ***** válasza:
mi a kérdés?
2010. dec. 11. 22:08
 14/21 A kérdező kommentje:

Engem közben felvettek jogra és hát mit mondjak,nem könnyű, az első 1-2 hónapban úgy gondoltam ez nekem nem fog menni.Baromi sok az anyag, ráadásul minden összefügg mindennel ááá.....

Aztán kellett egy kis idő, sok olvasgatás otthon(levelezős vok) aztán már könnyebnek tűnik minden.A megértéssel nincs gond, csak a mennyiséggel.Na de majd lesz valahogy:D

2010. dec. 11. 22:59
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

így van!

hajrá, menni fog az!

(előadásokra is érdemes bejárni, levelezős hallgatóként is, az sokat segít)

2010. dec. 12. 11:17
 16/21 anonim válasza:
17 évessen elkövettem egy leütéses rablást,ami folyatba van nem én nem ütöttem le senkit csak társtettes voltam. én meg most hülye elkövettem egy üzletszerüen elkövetett kis értékü lopást,a kár megtérült,200,000-t nem éri el. Szerintetek mien büntetésre számithatok?
2010. dec. 14. 19:53
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk írd ki rendes kérdésbe ha annyira érdekel
2010. dec. 21. 23:42
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én SZTE-re járok. Legjobban a római jogot bírtam a jogtörténeti tárgyak közül, bár jegyem nem ezt tükrözi, abban legalább úgy a fogalmak közel 50%-a normális volt [nem értem minek tanítják jogi egyetemen mi a teendő ha a rabszolgánk nem véd meg minket a támadótól (SC Silanianum)sok haszna nincs]. Nekem csak annyi gondom volt, hogy nem tudtam feldolgozni mi haszna van ezen tárgyak tanításának, persze az alapfogalmakon túl. De aki szereti az ilyen haszontalan dolgokat az biztos élvezi. Egyébként a több féléves tantárgyak (2+) nehezek. Polgári jogból a kettes 70%-tól kezdődik. Nemzetközi jog se könnyű.
2011. jan. 21. 17:20
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves leütéses rablásos! Amit elkövettél, annak vállald a következményeit, és ne azzal foglalkozz, hogy mit kaphatsz. Úgy érezted jogod volt elkövetni a bűncselekmény, az állam pedig cserébe úgy érzi, hogy joga van megtorolni. Így igazságos.
2011. jan. 22. 10:33
 20/21 anonim ***** válasza:
azt hallottam hogy a magyar jogi oktatás nagyon elméleti szinten működik,nem sok gyakorlatiasság van benne,ellenben például az amerikaival(igaz az más jogrendszer),ami sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a pragmatikusságra és állítólag jobban is alkalmazhatóbb mint a sok elméleti szövegek meg értekezések.nem vagyok jogász különben,mi erről a véleményetek jogászok?
2011. jan. 23. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!