Jogilag én tényleg nem tartózkodhatok a házban?
Figyelt kérdés
Apám és apám felesége 50-50%-ban tulajdonos a házban. Apám felesége nem akarja, hogy én ott tartózkodjak. Viszont apám feleségének a gyerekei ott tartózkodhatnak, mert ő megengedi nekik. Nekem viszont nem. De apám akkor is 50%-ban tulajdonos és ő megengedi, hogy ott legyek. De a felesége döntése valamiért felülírja apukám döntését. Mindannyian 18 év felettiek vagyunk. Ilyenkor "mi van"? Ezt tényleg megcsinálhatja így? Köszönöm a válaszokat!2017. júl. 16. 16:43
11/13 anonim válasza:
7.vagoky,ha apukád beenged,akkor igenis van jogod ott tartózkodni, mert az ő vendége vagy minimum, és beinvitált, ha ő szívesen lát, őt nem zavarja, hogy ott vagy, és 50%-ban övé a ház,akkro az asszonynak nincs joga az ő álláspontját ráerőltetni apukádra. A házasságban egyébkétn is egyenrangú felek, és tisztelik a másikat, különben is, te hamarabb tartoztál apukádhoz, mint ő, és te az ő gyereke vagy, az asszony fogadja el, hogy te fontos vagy neki! Ennyi erővel ő is kitilthatná az asszony hozott gyerekeit, hogyha már betöltötték volna a 18-at. Ez nem is párkapcsolat, mi az, hogy nem fogadja el, nem tiszteli valaki a másik félnek a gyermekét. Amúgy meg váljon szerintem , ha ez őt boldoggá teszi, szerintem egyébként nem is illenek össze, lehet, hogy a csaj gyerekekkel szokta megfogni magának a pasikat, és a gyereket használja erre. Én tudod mikor akarnék együttélni egy ilyennel. Mondjuk ez akkor lenne szívás, hogyha egy ilyennek ítélnék a gyereket véletlenül. Mert egy ilyennek mint ez az lényke asszonyság, nem is szabadna , hogy gyereke legyen. Nme is fontosak neki talán a saját gyerekei sem. Ha a partnere gyerekeit nem becsüli. Egyébként tényleg elmenne? Tudna hova menni, esetleg nem is akar, csak fenyegetőzik vele? Na mindegy, de még azt akartam leírni, hogy nyugodtan, ha apukád szeret, és megengedi, ne hagyja már hogy egy ilyen nő vagy micsoda zsarnokoskodjon felette, meg a fia fölött. Tehát egyébként is, fogod magad, odamész, és apukáddal megmondjátok, hogy márpedig te most egy ideig ott maradsz. Nehogy már egy ilyen nő miatt beadja a derekát és hátat fordítson a saját gyerekének. Ha ő szeretné, hogy ott legyél , szeretne segíteni, igazán fontos vagy neki, akkor odaenged, jogod van hozzá , hogy ott legyél. Nem is értem, hogy egy ilyen nőnek a véleménye hogy lehet fontosabb, mint a saját gyereke. Fogod, odamész, és megmondjátok, hogy márpedig te most ott maradsz. Nincs joga téged kipaterolni. Ha őt zavarja a jelenléted, akkor menjen el ő addig onnan, és akkor el van intézve. Most nemigaz, hogy ezt a kis időt nem bírná ki. Tisztességes ember vagy, és a párja gyereke. Munkát keresni mész oda, tisztességesen akarsz dolgozni, megélni. Szóval szerintem inkább neki nincs joga elzavarni, elküldeni téged. Mert így ezzel felülbírálja apukád dolgait, apukád nevelési stílusát is akár, hogy rosszul nevelt volna fel téged, mert ő az a nő utál téged, és akkor biztos rossz nevelést kapott, mert rossz volt az apja, esetleg undorodik tőled, de akkor talán a párjától, az apádtól is undorodna, mert ugye ő az apád, és belőle vagy. De még ha utál is, milyen alapon rakna ki? Különben is, szerintem tényleg nyugodtan beállíthatsz, hogyha apukáddal nem vagy haragban, és ne parancsolgasson neked, hogy menjél el, hogy távozz! Hát kicsoda az a nő neked? Hát senkid, apukád viszont az apukád, aki elvileg szeret, és tisztel, és megbecsül, és fontosnak tart, akkor szerintem simán ottmaradhatsz. Ha a csaj gyerekei is ottlehetnek, akkor meg főleg te is. Az egy dolog, hogy az a nő utál, meg nehezen tűr meg. De amúgy nemtom, nekem nem tűnsz rossz arcnak, szóval nem tudom, hogy ennek a nőnek mi ez az undora veled szemben, tisztességes dolgozni akaró állampolgár vagy, ráadásul az ő férjének a gyereke.
12/13 árokpart válasza:
Egyáltalán nem tehet ki senki abból a házból. 18 éves elmúltál és megijedsz egy ilyen még csak nem is fenyegetéstől? Fontos, hogy határozott légy és lássa rajtad, hogy nem félsz ha még netán a rendőrséget is kihívja. Ha netán hívná és a rendőrök is látják, hogy határozott vagy , egy "nehézfiú" féle, hidd el ők is melléd állnának.
13/13 anonim válasza:
Dehogy hív rendőrt. Az ilyen nők sokkal rafináltabbak annál. Van más módja is, hogy elüldözze a kérdezőt. Pl. lehet olyan légkört teremteni, hogy ne akarjon ott lenni és azzal meg is van oldva. Az ilyen nők inkább a pszichére hatnak, hogy elérjék a céljukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!