Kozbe tud apukam lepni a szuloi haz elhagyasa peremben?
Felejtsd el a pozitív döntést.
Valószínű, hogy eseti gondnokot kapsz.
Nem könnyű otthonról hivatalosan lelépni szülői beleegyezés nélkül.
A hivatal húzni fogja az időt, amíg be nem töltöd a 18-at.
Ha még tanulsz és ugye még nem vagy 18 éves, akkor elég a szülő részéről egy sima elutasítás, mármint, hogy nem egyezik bele, hogy elköltözz és a hivatal máris tehetetlen.
(Kezdődhet a pereskedés.)
Gondolom, gyermek harmadik személynél történő elhelyezése iránti perről van szó, ez a hivatalos neve jelenleg.
A lényeg, hogy ha már per van, mert a gyámhivatal benyújtotta a bírósághoz a keresetet, akkor onnantól ugye a szülő az ellenérdekű fél. Ebben az esetben a szülő biztosan nem járhat el törvényes képviselőként helyetted a perben, tehát például nem vonhatja vissza egyoldalúan a keresetet.
Az persze más kérdés, hogy a bíróság milyen döntést hoz majd. Még ha a gyámhivatal indokoltnak is látta a kérelmedet, ez nem köti a bíróságot, hogy ott is számodra kedvezően döntsenek.
Nem akarlak elkeseríteni, de hivatalosan, a törvények szerint kiskorúnak számítasz, veled a hivatalok nem is egyezkedhetnek.
Vagy a szüleid, vagy törvényes képviselőd járhat el az ügyedben.
Utolso kommentelonek:
16 eves kortol en is kerhetem a szuloi haz elhagyasat, szuloi engedely se kell hozza. Bent voltam es elinditottam a pert mar targyalas is volt. A hatarozatot varom.
Ez nem büntetőügy!
A jogtudományban kiskorú alatt olyan személyt értünk, aki a 18. életévét még nem töltötte be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!