Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kozbe tud apukam lepni a...

Jozetha kérdése:

Kozbe tud apukam lepni a szuloi haz elhagyasa peremben?

Figyelt kérdés
Elinditottam a pert majus 12-en es holnap kell kijonnie (juli 12) a hatarozatnak. Van egy rossz sejtesem, hogy apukam nem e allitotta le a pert, mert utolso napon jon ki a papor valoszinu, ha kijon! Segitsetek kerlek. A sztorirol annyit hogy apam alkoholista, allandoan vert es baratnon szulei elvallaltak, es megfelelt edsig minden elvarasnak az o csaladi hazuk. Mindenre azt mondtak hogy megfelel, es hogy nincs problema. Szerintetek apam tud valamit tenni, hogy ne jojjon ki a papir? (Bocsi az ekezmentesseget es ha sok szot elirtam csak siettem!)

2017. júl. 11. 22:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Majd írj, mi lett.Szurkolok.
2017. júl. 12. 07:15
 12/19 anonim ***** válasza:
50%

Felejtsd el a pozitív döntést.

Valószínű, hogy eseti gondnokot kapsz.

Nem könnyű otthonról hivatalosan lelépni szülői beleegyezés nélkül.

A hivatal húzni fogja az időt, amíg be nem töltöd a 18-at.

2017. júl. 12. 08:25
 13/19 anonim ***** válasza:
57%

Ha még tanulsz és ugye még nem vagy 18 éves, akkor elég a szülő részéről egy sima elutasítás, mármint, hogy nem egyezik bele, hogy elköltözz és a hivatal máris tehetetlen.

(Kezdődhet a pereskedés.)

2017. júl. 12. 08:32
 14/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Mlbízok benne higy még ma megjön a papírom..már nagyon ideges vagyok! És aggódok.
2017. júl. 12. 10:01
 15/19 anonim ***** válasza:
58%

Gondolom, gyermek harmadik személynél történő elhelyezése iránti perről van szó, ez a hivatalos neve jelenleg.

A lényeg, hogy ha már per van, mert a gyámhivatal benyújtotta a bírósághoz a keresetet, akkor onnantól ugye a szülő az ellenérdekű fél. Ebben az esetben a szülő biztosan nem járhat el törvényes képviselőként helyetted a perben, tehát például nem vonhatja vissza egyoldalúan a keresetet.

Az persze más kérdés, hogy a bíróság milyen döntést hoz majd. Még ha a gyámhivatal indokoltnak is látta a kérelmedet, ez nem köti a bíróságot, hogy ott is számodra kedvezően döntsenek.

2017. júl. 12. 10:08
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de hivatalosan, a törvények szerint kiskorúnak számítasz, veled a hivatalok nem is egyezkedhetnek.

Vagy a szüleid, vagy törvényes képviselőd járhat el az ügyedben.

2017. júl. 12. 11:26
 17/19 A kérdező kommentje:

Utolso kommentelonek:

16 eves kortol en is kerhetem a szuloi haz elhagyasat, szuloi engedely se kell hozza. Bent voltam es elinditottam a pert mar targyalas is volt. A hatarozatot varom.

2017. júl. 12. 11:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Nyugi a 13-16-os hülyeséget mond, itt nem számítasz kiskorúnak,hanem fiatalkorúnak és a Gyámügy, bíróság mérlegel illetve dönt a szüleid ellenében. Ha nekik lenne vétójoguk, akkor értelemszerűen per sem lehetne.
2017. júl. 13. 11:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez nem büntetőügy!

A jogtudományban kiskorú alatt olyan személyt értünk, aki a 18. életévét még nem töltötte be...

[link]

2017. júl. 13. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!