Mit tudnék tenni, hogy ne szenvedjek ennél nagyobb anyagi kárt?
Figyelt kérdés
Szóval egy évvel ezelött D.B nevezetű ismerősöm kihozott nekem egy értekes telefont törlesztő részletre.Én a telefon értékét meghaladó összeget kifizettem neki egy nagyobb részét banki átutalással amiről megvan még a papír.Illetve papirt is irt ala ami tartalmazza, hogy a telefont kifizettem.Viszont nem fizette a tartozását a telefonnak így a telefonomat lezárták engem megkárosítva.Jogi uton milyen intezkedést tudnék tenni?D.B. tagadja aztis, hogy fizettem neki valaha is valamit.És állitja ez az ő telefonja.Azonkivul, hogy tanulopenz es engem szido valaszok nem erdekelnek es kimeljenek mert nem kisosszegrol van szo.:(2017. júl. 9. 01:14
1/12 anonim válasza:
Ha a telefon az ő nevén van, a tartozás is az övé.
2/12 anonim válasza:
Ő kihozta a telefont "ingyé", a pénzedből meg éldegélt. Ha nincs papírod róla hogy a te telefonod akkor bukta. Az hogy utaltál neki, pont senkit nem érdekel. Nem is értem miért nem te hoztad ki a telefont? Minek ehhez közvetítő? Ba$z0d dobálják a szolgáltatók ingyen a telefonokat két év hűségért. Megoldás: Hozol ki a saját nevedre te magad egy telcsit, a D.B.-nek adott lóvéra pedig vetsz egy keresztet. Az így járás tipikus esete.
3/12 anonim válasza:
Pedig erre csak azt lehet írni, hogy IJ, mert hűségszerződéssel részletre vett telefont nem adhatott el neked. Nem történt vagyonátruházás annak ellenére hogy kifizettél egy nagyobb summát. Az a telefon még mindig a haverodé, pontosabban a szolgáltatóé.
4/12 anonim válasza:
Ha volt pénzed rá, több is akkor miért nem vetted meg kártyásan??
5/12 Koplárovics Béci válasza:
Amit tehetsz, az az, hogy az ismerősödtől visszaperled a neki adott összeget, mivel a kettőtök közti szerződés semmis. Azért semmis, mert neki nem volt joga a telefon tulajdonjogát átruházni. Azért nem volt joga átruházni, mert a szolgáltatóval történt szerződés, amit ő el(nem)olvasott és aláírt, az tartalmazta azt, hogy a telefon vagy a kifizetésig, vagy a hűségszerződés lejártáig a szolgáltató tulajdona marad. Ha van papír, akkor ez nyert ügy. Csak épp évekig is húzódhat a pereskedés.
6/12 anonim válasza:
Tanulság, ha csóró vagy, mint a híg fos, akkor jó neked a húszezer forintos telefon is. Nem kell kétszázezressel villognod.
7/12 anonim válasza:
hogy lehetsz ilyen bal.f.a.sz hogy egy telefont nem tudsz megvasarolni magadtol??
es egyaltalan mi a jo budos francert hagytad neki megvenni reszletre amikor te egybe ki tudtad fizetni????
ostoba
8/12 anonim válasza:
# 5/7 Időpont ma 09:56
Meglepődnék ha lenne róla papír.
9/12 Koplárovics Béci válasza:
#8/8:
A kérdésben:
"Illetve papirt is irt ala ami tartalmazza, hogy a telefont kifizettem"
...
10/12 anonim válasza:
Tanulság ha gazdag vagy akkor is jó a húszezer forintos telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!