Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudnék tenni, hogy ne...

Mit tudnék tenni, hogy ne szenvedjek ennél nagyobb anyagi kárt?

Figyelt kérdés
Szóval egy évvel ezelött D.B nevezetű ismerősöm kihozott nekem egy értekes telefont törlesztő részletre.Én a telefon értékét meghaladó összeget kifizettem neki egy nagyobb részét banki átutalással amiről megvan még a papír.Illetve papirt is irt ala ami tartalmazza, hogy a telefont kifizettem.Viszont nem fizette a tartozását a telefonnak így a telefonomat lezárták engem megkárosítva.Jogi uton milyen intezkedést tudnék tenni?D.B. tagadja aztis, hogy fizettem neki valaha is valamit.És állitja ez az ő telefonja.Azonkivul, hogy tanulopenz es engem szido valaszok nem erdekelnek es kimeljenek mert nem kisosszegrol van szo.:(

2017. júl. 9. 01:14
1 2
 1/12 anonim válasza:
Ha a telefon az ő nevén van, a tartozás is az övé.
2017. júl. 9. 07:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Ő kihozta a telefont "ingyé", a pénzedből meg éldegélt. Ha nincs papírod róla hogy a te telefonod akkor bukta. Az hogy utaltál neki, pont senkit nem érdekel. Nem is értem miért nem te hoztad ki a telefont? Minek ehhez közvetítő? Ba$z0d dobálják a szolgáltatók ingyen a telefonokat két év hűségért. Megoldás: Hozol ki a saját nevedre te magad egy telcsit, a D.B.-nek adott lóvéra pedig vetsz egy keresztet. Az így járás tipikus esete.
2017. júl. 9. 08:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Pedig erre csak azt lehet írni, hogy IJ, mert hűségszerződéssel részletre vett telefont nem adhatott el neked. Nem történt vagyonátruházás annak ellenére hogy kifizettél egy nagyobb summát. Az a telefon még mindig a haverodé, pontosabban a szolgáltatóé.
2017. júl. 9. 09:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha volt pénzed rá, több is akkor miért nem vetted meg kártyásan??
2017. júl. 9. 09:21
 5/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
Amit tehetsz, az az, hogy az ismerősödtől visszaperled a neki adott összeget, mivel a kettőtök közti szerződés semmis. Azért semmis, mert neki nem volt joga a telefon tulajdonjogát átruházni. Azért nem volt joga átruházni, mert a szolgáltatóval történt szerződés, amit ő el(nem)olvasott és aláírt, az tartalmazta azt, hogy a telefon vagy a kifizetésig, vagy a hűségszerződés lejártáig a szolgáltató tulajdona marad. Ha van papír, akkor ez nyert ügy. Csak épp évekig is húzódhat a pereskedés.
2017. júl. 9. 09:56
 6/12 anonim válasza:
100%
Tanulság, ha csóró vagy, mint a híg fos, akkor jó neked a húszezer forintos telefon is. Nem kell kétszázezressel villognod.
2017. júl. 9. 10:16
 7/12 anonim válasza:

hogy lehetsz ilyen bal.f.a.sz hogy egy telefont nem tudsz megvasarolni magadtol??

es egyaltalan mi a jo budos francert hagytad neki megvenni reszletre amikor te egybe ki tudtad fizetni????

ostoba

2017. júl. 9. 11:37
 8/12 anonim ***** válasza:

# 5/7 Időpont ma 09:56

Meglepődnék ha lenne róla papír.

2017. júl. 9. 11:38
 9/12 Koplárovics Béci ***** válasza:

#8/8:

A kérdésben:

"Illetve papirt is irt ala ami tartalmazza, hogy a telefont kifizettem"

...

2017. júl. 9. 12:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Tanulság ha gazdag vagy akkor is jó a húszezer forintos telefon.
2017. júl. 9. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!