A volt munkatársam lehúzott pénzzel viszont nem írattam vele kölcsönadási szerződést. Mit tudok ilyenkor tenni?
Volt egy munkatársam akivel már a kezdetek óta együtt dolgoztunk. Decemberben indult a részleg ahova kerültünk ő Januárban jött.
Munkatársi viszonyban voltunk néha néha beszélgettünk ,amikor mondta május közepén ,hogy adjak kölcsön ,mert most költözött és elszámolta magát a lakhatási bérrel.
Majd május végén újra kért egy keveset és mondta, hogy Június elején megadja fizetéskor.
Viszont ekkor elment szabadságra és közben fölmondott a legszebb a dologban ,hogy azóta nem tudom elérni ,mert letiltott mindenhonnan.
Érdemes lehet ,így följelenteni ,hogy semmi konkrét bizonyíték nincsen?
(tisztában vagyok ,hogy hülye voltam és nem így kellett volna ,de tanultam a hibámból és máskor nem esek bele ebbe a dologba ,viszont ebből minél jobban akarok kijönni.)
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
"A legtöbb ember nem elég vagány"
És ha pont egy vagánnyal futott össze máris fizetheted a perköltséget, ügyvédet...stb... aztán még jobban nem kapod vissza a pénzed, sőt még rá is fizethetsz.
50 ezerről van szó.
Még átgondolom mit kéne. Meg megpróbálom megtalálni aztán hangfelvételel kicsikarni belőle, hogy kölcsönadott esetleg utána videóval is. A legbiztosabb a papír le. E de azt úgy se írná alá...
Ha a hangfelvételt felhasználod egy bírósági eljárásban (mert ha nem, akkor meg minek?), többre bírságolnak személyiségi jog megsértéséért, mint amennyit megítélnek tartozást, szóval én azt nem javasolnám.
50.000,- Ft tartozásnál 5.000,- Ft a fizetési meghagyás kibocsátásának eljárási díja és szerintem az ügyvédi díja is kihozható kb. ennyiből. Tehát egy tízesből meg lehet próbálni behajtani teljesen szabályosan és szerintem jó eséllyel sikeresen. Máshogyan szabályosan meg nem is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!