Ha a házasság válással végződik a feleség elviheti a férfi lakását, amit házasság elött szerzett?
"Egyébként ezért nem vagyok híve a konzervatív családmodellnek. Mert a nőt mindenképpen kiszolgáltatott helyzetbe hozza. És nálunk nincs feleségtartás. Egy ötven éves, négy gyerekes anyuka kezdheti zéróról, a gyerekei még a saját életüket építik, nem akaszkodhat rájuk...."
Más okokból sem vagyok híve a konzervatív családmodellnek, de pusztán anyagi értelemben ezt lehet kezelni.
Egyrészt azokban az országokban, ahol ennek komoly hagyományai vannak, ott a társadalom kitermelte azokat a hagyományokat, jogi elemeket is, amik megvédik a nőt attól, hogy mondjuk 40 évesen találja magát az utcán.
Másrészt pusztán gazdasági értelemben közeledve a témához szerintem pont erre való a házassági szerződés Mo-n, nem pedig arra, hogy kizárja a másikat a vagyonból.
Hogy ilyen esetben azt mondja a nő, rendben, mehet a konzervatív családmodell, de akkor válás esetén kapok egy lakást, kapok 5 millió kezdőtőkét, meg havonta a minimálbér x-szeresét
Mivel a magyar jogrend valóban nem tartalmaz asszonytartást, így egy jó házassági szerződéssel ezt gond nélkül át lehet hidalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!