Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek a költsége a szerelés?

Kinek a költsége a szerelés?

Figyelt kérdés
9 emeletes panelház 7. és 8. emeletén elhelyezkedő, 2 egymás alatt-felett lévő lakásnál történik ez a parádé. A nyolcadik emeleti lakás fürdőszobájában a kád könyékén állítólag a hetedik emeleti lakás fürdőszobája, ugyanott beázik. A nyolcadik emeleti lakásban ennek semmilyen nyoma/jele nincs. Ki fog jönni a szerelő, és ki fogja bontani a nyolcadik emeleti kádnál ezt a részt, de lehet, hogy nem is náluk van a baj, hanem az alattuk lévő lakásban, azonban a vízszerelő szétszedte a másik fürdőszobát is. Ilyenkor most ki viseli/viselje a költségeket? Valószínűleg egyik lakástulajdonos sem lehet felelős az esetért. A ház maga egyébként régi panel.

2017. jún. 30. 14:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak én nem értem a problémát?
2017. jún. 30. 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
A lakás biztosítója, vagy ha van magának a háznak biztosítója, (és a lakások biztosítása csak az ingóságokra vonatkozik), akkor a ház biztosítója.
2017. jún. 30. 14:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egyértelmű a probléma, valahol a falban megrepedt egy cső, az alsó szomszéd ázik, a felső nem tud semmiről; de hajlandó rá, hogy szétveresse a fürdőszobáját és megkeressék a hibát (nem minden szomszéd hajlandó rá). Csak az a kérdés, ki fizeti a munkálatokat, a fürdőszobák helyreállítását. Erre a válasz, hogy a biztosító. Ha van a háznak biztosítása, falakra, ajtókra, ablakok, amik az épület részei, akkor ahhoz a biztosítóhoz kell fordulni, ha nincs, és a lakásoknak van saját biztosítása, akkor azokhoz. Csőtörésre a biztosító fizet. Persze ha a felső szomszéd volt a hibás, akkor az alsó szomszéd biztosítója majd behajtja a felső szomszédon a kárt. Mindenesetre a biztosító értesítése nélkül nem nyúlnék a fürdőszobákhoz, az biztos.
2017. jún. 30. 14:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha a falban ment szét a cső, akkor arról a felső szomszéd nem tehet, tehát az alsónak kell állnia az egész javítást. Ha beázás történt és ez bizonyíthatóan a felső szomszéd hibája, akkor a felső szomszéddal kell kifizettetni a költségeket.
2017. jún. 30. 14:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! És ezekre tudtok valami jogszabályi hivatkozást nekem írni?
2017. jún. 30. 14:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Én vagyok a biztosítót ajánlgató válaszoló. A kérdésed világos, csak az nem, miért TE keresel jogszabályi háttért hozzá? 1. vedd fel a kapcsolatot a KÖZÖSKÉPVISELŐVEL, ő pontosan tudja, mi a dolgok menete, mert ezért kapja a fizetését. 2. hívd fel a biztosítót, a házét, vagy ha csak lakásbiztosítás van, akkor a tiedet, és ők majd mindent megmondanak. Azt is, hogy ki fizet, meg azt is, hogy ki, mikor és milyen mértékben szedje szét a fürdőt.
2017. jún. 30. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!