Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Bérelünk egy lakást. Elromlott...

Bérelünk egy lakást. Elromlott a gázkonvektor. Kit terhel a szerelés költsége?

Figyelt kérdés

Tisztítani kellett és fúvókát cserélni.

Tulaj nem hívott szerelőt, mert 8 e ft alatt nem jöttek ki, és azt mondta, hogy ő nem fizet ennyit.

Mi kihívtunk szerelőt 8.500ft volt. Mi fizettük ki, de jön a bérleti díjért és nincs szándékomban kifizetni helyette.

Mert szerintem ez a tulaj kötelessége.

Ráadásul épp -10C volt kint éjjel és egyáltalán nem működött a konvektor. Ki kellett a szerelőt hívni.

Két pici gyerekünk van, az ő szobájukban.

2012. febr. 18. 17:53
 1/7 anonim válasza:
100%

A tulajt.

Üdv.

2012. febr. 18. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A tulajt terheli, remélem a bérleti szerződésben is le van írva.
2012. febr. 18. 18:04
 3/7 A kérdező kommentje:

Párom nem akar konfliktust, ki akarja fizetni a felét. Én hallani sem akarok róla.

Nincs szerződés. Régen volt, 2-jára költöztünk ide vissza, most nincs. a régit nem tudom, hogy hol van.

2012. febr. 18. 18:07
 4/7 tetro ***** válasza:
89%

Nem kell hozzá szerződés. A tulajt terheli minden ilyen költség törvényileg.

Nálam most romlott el a cirkó. Nem volt fűtés négy napig, se meleg víz.

Szerelés kb 60ezer Forint. Én fizetem ki, következő hónapban levonjuk a lakbérből.

2012. febr. 18. 18:10
 5/7 A kérdező kommentje:

Idejött és elkezdte porszívózni, akkor működött, azalatt a fél órán át, míg itt volt. De félóránként lekapcsolt, utána már egyáltalán nem lehetett visszakapcsolni.

szerinte sok a 8 e ft, azért nem hívott ki szerelőt. Több mindenkit felhívtunk mi is, ennyibe kerül.

Erről nem én tehetek.

Egyébként a férje autószerelő, milliós bevétellel. Márcsak tudnia kellene az árakat.

2012. febr. 18. 18:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A tulajt terheli, ez volt most nekünk is, nekünk kellett fizetni (a lakástulaj vagyunk)
2012. febr. 18. 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem 8000-et mondott a telefonba és 12000-et kért személyesen. Mondjuk szerintem jól átvágott, de legalább megfigyeltem hogy mit csinált, és ezért tuti nem hívom ki újra :D Bár így hogy nem működik, elég drága volt a 8000 is.
2012. febr. 18. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!