Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkahelyi IT megfigyelés...

Munkahelyi IT megfigyelés jogilag mennyire aggályos? (főleg, hogy nem is szóltak róla sehol)

Figyelt kérdés

Kezdtem egy új munkahelyen, kis létszámú cég (multi leányvállalata)

Kamerák (mikrofonnal) vannak feltéve az irodában, nem vagyonvédelem miatt, hanem megfigyelés miatt.

Nyilvánvalóan várható, hogy rejtett módszerekkel a képernyőmet, billentyüze-tleütéseimet is figyelik....azonban erről tényleg nem szóltak semmit...a kamerákról sem, de mondjuk azok legalább látszanak.

Az a meglehetősen para, hogy google drivemomból puskáznék nagyon értékes szakmai tudásbázisomból dolgokat, ami tudás egyébként a felvételemet is megalapozta.

Azonban nem merek belépni, mert akkor jelszavamat rögtön megkapják. És a windows naplózásokat meg ki lehet gyomlálni úgy, hogy a munkaidőmön kívüli belépéseknek ne legyen nyoma.

Az IT-s gyerek magyarázott vmit, hogy "OLYAN IS VAN (azaz keylogger)"

Nincs valami metódus, amivel billentyüzet-leütéseket be tudok vinni rejtett módon? Biztos, hogy nem hardveres a keylogger, hanem rejtett szoftver csinálja.

Az az igazság továbbá, hogy mobilomra is rá szoktam kapcsolódni ADB-n keresztül, és ugy tudok gépelni a VIBERBE a munkahelyi gép billentyüzetén keresztül....de a viberhez a saját mobilnetemet használom. Igy annak nincs nyoma, hogy hova mennek az adatok, csak az hogy gépelek a semmibe.

2017. jún. 28. 18:14
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
szerzek...
2017. júl. 1. 13:14
 22/25 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá, mert ez addig csak egy beteg fantázia, semmi több...
2017. júl. 1. 14:38
 23/25 A kérdező kommentje:

mondom még 1x, nekem az csak jó, ha nincs keylogger :D

de különben rendeltem egy billentyüzetet, ami 3 eszközhöz tud csatlakozni bluetoothal és kapcsolókkal lehet váltogatni.

nos, igy észrevehetetlenül tudok a telefonomba gépelni. Pont olyan helyen ülök, hogy kameraárnyékban van a bal oldalam.

2017. júl. 1. 20:13
 24/25 anonim ***** válasza:
Komoly üldözési mániás vagy kérdező ha ez nem troll kérdés...
2017. júl. 1. 21:43
 25/25 anonim ***** válasza:

"- ezzel szemben elvárja, hogy munkaidőben le legyek választva a külvilágtól. Lemaradjak a magánéletemben, de még a napi történésekről is a világban "

Te beteg vagy b+. Nem ezt várja el, te szerencsétlen nagy tudású, hanem azt, hogy munkaidő alatt, a fizetésedért a munkáddal törődj és a kis buznyák cseteléseidet intézd.

Igen, valszeg kamu kérdés, bár simán vannak ekkor marhák a világban.

2017. dec. 17. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!