Bírósági tárgyalásra lehet kérni másik időpontot?
Figyelt kérdés
Tanúként kellene ott lennem, de nekem nem jó az időpont mivel külföldön leszek. Lehet-e kérni és ha igen hol lehet kérni új időpontot?2017. jún. 26. 17:00
1/2 anonim válasza:
Teljesen változó, szerintem erre nincs is "szabály". Van, hogy rögtön utána kérdezem, hogy mikorra tegyük át és van, hogy ő dob fel másik időpontot.
2/2 anonim válasza:
"Teljesen változó, szerintem erre nincs is "szabály"."
Szerinted. Amúgy rosszul tudod.
Ugyanis az idézett személy köteles bejelenteni, amint az akadály tudomására jut, ha nem tud megjelenni a tárgyaláson, különben ha ezt nem teszi meg, tanú esetén elővezetése rendelhető el (9.250 Ft az alap), illetve rendbírsággal sújtható.
Kérdező, neked pedig ezt írásban be kell jelentened a bíróság felé és ha a továbbiakban is szükséges a megjelenésed, akkor pedig fognak új határnapot kitűzni és arra fognak ismételten idézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!