Flobert pisztoly tartása hazánkban engedély köteles? és ha már szoba került mekkora ereje van egy flobert lövedéknek?
A használatával kapcsolatos előírások
A fegyvert a hozzá való lőszertől elkülönítve, jól zárható helyen kell tartani, hogy illetéktelenek ne férhessenek hozzá.
A fegyveren olyan átalakítás, amely a csőtorkolati energiáját növelné, nem végezhető.
A fegyver kizárólag a vonatkozó szabályok betartásával céllövészetre használható, lőtéren, vagy bekerített területen.
A fegyvert kizárólag becsomagolt állapotban, töltetlenül szabad szállítani. A tartási engedélyt a tulajdonosnak magánál kell tartania.
A fegyver eladását, vagy a tulajdonos adatainak megváltozását be kell jelenteni.[2]
A flóberek olyan erősek mint a légfegyverek (max. 7,5 joul). Fájni nagyon fáj az tuti, de szerintem egy nagyobb darab támadót aki rákészült, hogy kiraboljon és elönti az agyát az adrenalin nem térítene el. Ha van is ráengedélyed akkor sem viheted ki az utcára (elvileg ugye).
Én nem vagyok a sima gáz-riasztók híve. Itthon 3 gumilövedékest tartok. 2 120 joul-os meg egy rubber meteorite ami elvileg ugye 240 joult tud a megfelelő lőszerrel. Most hasonlítsd össze az adatokat. A flóber 7,5 joulját a gumisok 120, esetleg 240 jouljával. Mindkettőt tilos kivinni közterületre, szóval kb. ugyanazokkal a következményekkel nézel szembe ha elkapnak vele, de a számok magukért beszélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!