Éles- és gáz-riasztópisztollyal kapcsolatos kérdés? /lent/
Rendben, köszönöm a választ, ment a zöld kéz!
Várom a továbbiakat!
Magánszemélyként, maroklőfegyvert legálisan birtokolni ahogy a kollega írta, elég macerás, már-már lehetetlen.
A gázpisztolyokat valóban lehet rejtve hordani közterületen, engedéllyel a zsebedben. Előfordult már velem, hogy a közbiztonság által kevésbé lefedett területekre kerültem a városban egy-egy túrám során, így én is szoktam egyet magammal cipelni. Használnom még nem kellett, illetve egy szituációból kijöttem úgy, hogy elég volt csak elővennem, és máris újragondolta két drága C. betűs állampolgár, hogy engem akkor ők most kiraboljanak-e az erdő közepén vagy se, megjegyzem BP-en belül...
A viselés meg jó kérdés.
Én ing alá nem rejteném, illetve nem hordom folyamatos jelleggel (legtöbbször hátizsákomban hordom). Kidudorodik, és szerintem egy rendőr kiszúrná, és simán beleköthetne abba, hogy ez mennyire tejtett viselés vagy sem. Mondjuk egyszer helyszíneltem egyet rendőrökkel, és télen, kabát belső zsebben végig nálam volt, de vagy nem szúrta ki senki, vagy leszarták. 2000 FT ha jól tudom még most a viselési, és csak revolvert vegyél.
A váradat védeni ha nem elég a gázpisztoly, egy nyílpuska vagy kard még érhet valamit. :D
Önvédelemre ne öntöltőt viselj, hanem revolvert.
És nem kell cső alá töltve viselni az öntöltőt sem, a jogszabály szerint a véletlen elsülés ellen kell biztosítani. Magyarul: vagy manuális, vagy más típusú (pl az elsütőbillentyűbe épített) biztosítóval kell rendelkeznie a fegyvernek.
kovpet!
Elnézést! Igazad van. Sehol nem találtam arra vonatkozó szabályozást, hogy nem lehet csőre tölteni.
Rosszul emlékeztem,
Bocs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!