Mit gondoltok a marihuána legalizásáról?
Érveket szeretnék hallani a cannabis kriminalizálása mellett és ellen hazánkban. Ha dönthetnétek, dekriminalizálnátok, legalizálnátok vagy egyik sem? Miért?
Milyen negatív, pozitív hatásai vannak szerintetek a társadalomra a drogok tiltása, illetve engedélyezése? (Lehetőleg egyenlőre maradjunk a cannabisnál)
Mit gondoltok, más országokban hogy változott meg a civil élet a legalizáció után?
A cannabis orvosi felhasználásával kapcsolatosan azonnal el kéne kezdeni a kutatásokat, és azok alapján lehetne e téren döntést hozni.
Élvezeti cikként szerintem lehetne legalizálni, viszont minden jelenleg is legálisan kapható szerrel együtt a hozzájutást nehezíteni kellene, feltételekhez szabni.
Fogyasztói szempontból a dekriminalizálást alapból minden drogra érvényesíteni kellene, viszont szankcionálni kéne szerintem, mondjuk, hogy az egészségügyi kezelésüket fizetniük kéne.
Tegyük hozzá azt is, hogy a pszichiátriákon sokan állnak kezelés alatt, akik konkrétan marihuána fogyasztás következtében szenvedtek mentális károkat. Ez ellen érv szokott lenni, hogy eleve lappangott az a defekt ami előjött, de ez szerintem relativizálja a problémát.
Szóval a lényeg, hogy dekriminalizálni mindenképp szükséges volna, a legalizálása pedig szerintem szigorúbb körülmények között elfogadható lenne.
"Legalizálni kell minden drogot és a prostitúciót is. Mindenkinek joga van eldönteni,mit tesz a testével."
Tudsz te róla,hány ember ment csődbe,esett darabokra a családja az idétlen drogoktól?Hányan meghaltak tőle?És te még beleszólsz,hogy legalizálni kell az összeset?
Prostitúcióra nem mondok semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!