Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ti mit gondoltok a fű legalizá...

Ti mit gondoltok a fű legalizálásáról Magyarországon? Mi szól ellene és mi mellette?

Figyelt kérdés

2017. máj. 17. 21:10
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
34%

Az a sok ember szól ellene, akik már teljesen elhülyültek a fűtől, de nem veszik észre és a környezetük sem szembesíti őket ezzel.

Mi szól mellette? Talán kevesebb ember akarna "brahiból" füvezni. Ja meg az, hogy a természetben tök fölösleges kitalálni bármilyen "ez legális ez meg nem az" dolgot.

De leginkább csak az aktív drogosokat érdekli a téma, mert nekik a mámorhoz hiányzik az az egyetlen apróság, hogy ne cseszegesse az agyukat mindig az a kis hang minden egyes szippantásnál, hogy tilos, amit csinálnak, hanem felszabadultan tudjanak szarni a világra.

2017. máj. 17. 21:13
 2/24 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom. Az én életemben ez annyira századrendű kérdés, hogy nem is igazán érdekel.

De legyen, felőlem legalizálják.

2017. máj. 17. 21:30
 3/24 anonim ***** válasza:
78%

# 1

Nem csak az "aktív drogosokat" érdekli a téma. Sőt, valószínűleg őket érdekli legkevésbé. Lássuk be, ez egy elméleti tiltás, mindenki hozzájut a fűhöz, aki akar, és a társadalom meg nem tekinti drogosnak a füvezőt - mint ahogy arra sem mondja senki, hogy "alkoholista", aki néha megiszik egy sört. Pont nem a kemény drogosokat fogja érdekelni, hogy most mennyire legális, amit csinálnak.

Az elvvel van a gond, hogy az állam - szerintem emberi jogokat sértő módon - bűnözőknek titulál egyszerű füvezőket. Mivel társadalmi veszély nem áll fent egy ilyen könnyű drog esetében (és igen, ez egy könnyű drog, sem veszélyes élettani hatása nincs, sem erős addiktív tulajdonsága, ezek tudományos tények), ez nem más, mint a mások életébe beledumálás. Emellett a bűnüldözési erőforrások felesleges pazarlása, és a füvezők beszippantása a bűnözők világába. Épp ezért pont a tiltásnak van káros hatása a társadalomra.

2017. máj. 17. 22:00
 4/24 anonim ***** válasza:
48%
Nyilván sokan nem hiszitek el amit most írni fogok, de nem érdekel. Mi okom lenne egy névtelen fórumon kamuzni? Lehet nem szabadna ide ezt megírnom, de az egyik rokonom a Belügyminisztériumban dolgozik, és már folyik a törvény írása a fű legalizálásáról.
2017. máj. 17. 22:29
 5/24 anonim ***** válasza:
60%
A fű eddig is legális volt... Éppen a múlt hónapban hoztam két kiló fűmagot a kertészetből, szabadon, és korlátozás nélkül vásárolható. Sport keveréket vettem, mert az jobban viseli ha tapossák, és azt is, ha ritkábban van nyírva.
2017. máj. 17. 23:04
 6/24 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy, mert nem füvezem, de felőlem bármikor legalizálhatják, úgy kevésbé lesz vonzó azok szemében, akik csak azért akarják kipróbálni, mert tilos. Viszont nem érzem úgy, hogy manapság ez lenne a legfontosabb és legsürgősebb intézkedés.
2017. máj. 17. 23:16
 7/24 anonim ***** válasza:
Maga a fű legalizálását vagy dekriminalizálását ( úgy mint Hollandiában van ) nem támogatom, ellenben számos kutatás bebizonyította a marihuána kivonatokból készült gyógyszereket. Ilyen szempontból ( civilként, orvosok százaihoz hasonlóan ) támogatom a legalizálását.
2017. máj. 17. 23:25
 8/24 anonim ***** válasza:
94%

# 6

"Viszont nem érzem úgy, hogy manapság ez lenne a legfontosabb és legsürgősebb intézkedés."

Nem értem, mikor lett az előírás, hogy csak a legfontosabb és legsürgősebb intézkedéseket lehet napirendre venni. Egyáltalán ez milyen indok? Attól, hogy nem életbevágó, nem is kell róla beszélni? Amúgy meg elég sürgős mondjuk azokra nézve, akiket be akarnak varrni egy kis füvezésért...

# 7

"úgy mint Hollandiában van"

Meg pl. Svájcban, Ausztriában, Spanyolországban, ahol szintén nem tartóztat le a rendőr. Ne tegyünk úgy, mintha csak Hollandia lenne az egyetlen példa erre, Európa már kezd ezen túl lenni.

2017. máj. 17. 23:46
 9/24 anonim ***** válasza:
37%

A legutóbbi ilyen kérdésnél visszakérdeztem a kérdezőnek:

Kérdező, te szerhasználó vagy? :D

Jelentették és persze törölték is a kérdést. Pedig ebben a témakörben ez az egyik talán legérdekesebb kérdés. Megnézed a korábbi válaszadókat, akik nem füveznek azok le sem sz@rják a dolgot, számukra ( és számomra is ) teljesen mindegy hogy legalizálják vagy sem, mert nem használom/használjuk.

Azok szempontjából akik terjesztik vagy használják nyilván más ennek a prioritása. Nem tudom te milyen indíttatásból kérded és nem is feltételezem, hogy érintett vagy, de 10-ből 9 ilyen kérdésnél az jön le, hogy a kérdező füvezik és azok a válaszadók akik legalizálnák 80%-ban azok is :D

De hogy ne csak offoljak:

Számomra mi szól mellette? Semmi. Nem érint a kérdés :)

Mi szól ellene: van pár ismerősöm akik évek/évtizedek óta füveznek, hát elég saláta mindegyik. Ilyenekkel meg nem pakolnám tele az utcát ( lehet csak az én ismerőseim ilyenek és mások teljesen mások, nem rendelkezem ilyen irányú kutatással, nem mozgok ilyen körökben ). :)

2017. máj. 18. 01:50
 10/24 anonim ***** válasza:
87%

Ha választanom kellene, akkor a társadalmi tudatlanság miatt tiltanám. Iszonyatosan sok tévképzet kering róla, ráadásul mindkét oldalról. Ha teljesen legalizálnák, akkor az alkohollal megegyező szabályozással. Azért mégiscsak egy tudatmódosító, amit nem a friss virágos rét illata miatt használnak.

Orvosi felhasználás már más téma. Nem ez lenne az első "drog", amit felhasználna az orvostudomány, még csak nem is a legerősebb, vagy a leghatékonyabb. Nyilván szakemberek írnák fel, a megfelelő tüneti(!!) kezelésre, de konkrét gyógyszerek kiváltására azért nem képes. Természetesen nem a letüdőzött égéstermékről van szó.

(Persze.... gyógyítja a rákot, Parkinson-kórt meg még tucatnyi betegséget mellékhatások nélkül; aki ezt elhiszi linkelje már, ki kapott egy ilyen szintű felfedezésért orvosi Nobel-díjat)

2017. máj. 18. 07:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!