18 év alatt lehet alkoholt árusítani?
Figyelt kérdés
Július elején kezdeném a munkát egy helyi sör bárban, sört kellene csapolni. Július végén leszek 18 éves. Megkezdhetem július elején , vagy törvény tiltja? Mivel csak kiszolgálom az embereket nem gondolom hogy gond lenne.2017. jún. 13. 19:28
1/4 EagleHUN válasza:
Ha venni sem lehet akkor árúsítani sem.
(Azaz elvileg nem kerülhet a kezedbe.)
2/4 anonim válasza:
Első ez csak elmélet,már láttam olyan lányokat akik 14-15 évesen már a whisky-t,vodkát stb-t fogyasztott.
3/4 anonim válasza:
Ez csak a privát véleményem, de szerintem dolgozhatsz ott. A Tescoban is dolgoznak diákok és eladják az alkoholt is. Dohányboltban nem dolgozhatsz, mert be se léphetsz.
4/4 anonim válasza:
A Tesco nem pont a legjobb példa. Árufeltöltésnél nem lehet akadály, hogy kiskorú, de a Tesco pénztáraiban csak a 18. életévüket betöltött diákok dolgozhatnak.
Szerintem nem lehet gond, mivel nagyon közel jársz már a 18-hoz. Amúgy felteszem, ha az üzlet alkalmaz, akkor tisztában van a szabályokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!