Tilos nyilvános helyen alkoholt fogyasztani (18 éves kor felett)?
Lehet, hogy nem vagy tisztában a "nyilvános hely" és a "közterület" fogalmával?
Mert egy kocsma vagy egy étterem is "nyilvános hely"! Márpedig ott nem tiltja semmi!
Ez így igaz. A közterületekről van szó nem a nyilvános helyekről.
Amúgy meg ezt önkormányzati rendeletekbe szabályozzák.
Általában játszótereken, könyvtárakban, iskola óvoda környékén és más olyan helyeken szokták tiltani amit kiskorúak látogathatnak, de meg kell kérdezni a helyi önkormányzatot.
1. Tényleg nem voltam tisztába a nyilvános hely fogalmával, mert egy kocsmát, boltot, éttermet stb. magánterületnek gondoltam, úgyhogy köszönöm a felvilágosítást.
2. Mi van akkor tegyük fel, olyan helyről, ami csak maga az utca.Tehát mondjuk egy buszmegállótól 2-3 méterre. Vagy mondjuk megihatok-e egy sört egy kis bolt előtt ahol vettem a sört.
Köztelenül előtte nem de kb 20 méterre tőle már igen. Úgy szokott meghatározva lenni:
Pl.:
A boltban és a bolt 25 méteres körzetében alkohol fogyasztás tilos.
De meg kell nézni a helyi önkormányzati rendeletet mit ír a boltokról. De amúgy 1 sörért nem fognak szólni, de ha leülsz egy ládával és 3 haveroddal akkor már tuti megbüntetnek (ez meg a rendőrtől függ aki rajtakap lehet csak szól hogy menj a fenébe de az is lehet kapsz egy csekket)
Mit számít. A rendőrök úgyis leszarják!
Én a múltkor két szolgálat közbeni rendőrt láttam dohányboltból kifele jönni sörrel a kezükben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!