Másodfokon két nyilvános ülést írtak ki egymás után. ez azt jelenti, hogy a másodikon ítéletet is hoznak?
Figyelt kérdés
Büntetőperről van szó,és pár nap különbséggel két időpontot adtak.
És azt hol lehet megtudni,hogy az ítélőtábla milyen arányban súlyosbítja,vagy enyhíti és hány százalékban hagyja helyben az első fokú ítéletet?
2017. márc. 28. 15:46
1/5 anonim válasza:
Igen, ebből valóban az következik, hogy a második nap ítéletet kívánnak hozni.
A második kérdésedre szerintem nincs nyilvános statisztika, de egyébként sem mennél sokra azzal, ha tudnád, hogy mondjuk, 25, 45 és 30 %, mert honnan tudod, hogy te melyikbe esel éppen. Ez nem tippmix, és nem is befolyásolható. Bocs. :)
2/5 anonim válasza:
Egy dolgot elfelejtettem: annyit lehet biztosan tudni, hogy ha nincs a terhedre súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezés, akkor nem lehet súlyosítani. Minden más esetben a dolog három, sőt igazából négyesélyes =hatályon kívül helyezés, új eljárás).
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,csak azt gondoltam,hogy ha mondjuk 95%-ban helyben hagyják az első fokot,akkor abból már következtethetek.
2017. márc. 29. 21:43
4/5 anonim válasza:
Benyújtott az ügyész felebezést sulyósításra ? Ha igen akkor súlyosíthatnak ,ha csak a te ügyvéded nyújtott be felebezést első fokon enyhítésért akkor súlyósítási tilalom miatt normál esetben helyben hagyják az elsőfokú ítéletet vagy enyhítik .
5/5 A kérdező kommentje:
benyújtott sajnos.
2017. márc. 31. 10:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!