S. O. S! fONTOS! Nem akarok tanuvallomást tenni többször, hogyan lehetséges ez hogy ne hívjanak be mégegyszer?
Figyelt kérdés
már voltam egyszer,holnap kell mennem másodjára, de az egész napom odavan emiatt!!!
ilyenkor mik a jogaim? mit tudok mondani?
köszönöm a segítséget!
2010. máj. 18. 19:45
1/4 anonim válasza:
Semmit. Annyiszor hívnak be, ahányszor akarnak. Sajnos a magyar büntetőeljárás-jog még nem olyan kifinomult, hogy elejét tudná venni annak, hogy a hatóságok akár feleslegesen is b'sztassanak. De lehet, hogy van oka az újbóli behívásnak, mert új dolgok jutottak utólag a tudomásukra, és erről is meg akarnak kérdezni, vagy lehet szembesítés is más tanúkkal.
2/4 Sikoltó válasza:
Van rá mód: tegyél írásos vallomást, akkor utánna az elvileg elég
ha nem akarsz vallomást tenni hivatkozz arra hogy azzal közvetlen rokonodat kevernéd gyanúba és akkor megtagadhatod a tanuvallomást
DE a hamistanuzást komolan büntetik, ha bebuksz akkor többet kapsz mint a tettes
3/4 anonim válasza:
sok ezer betüs válaszok helyett egyszerüen annyit mondasz: nem kívánok vallomást tenni
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! voltam bent, vallottam :D
nem kivánok vallomást tenni?? hogy hogy? :) én azt hittem köteles vagyok?!
2010. máj. 19. 21:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!