Hogyan lehetne megoldani a szavazati jog korlátozását?
Gondolok arra, hogy valamilyen minimum "szellemi színvonalhoz" (IQ, iskolai végzettség, stb) kötni.
Tehát, hogy ne lehessen gondolkodásra képtelen embertömegeket "megvenni" 2kg burgonyával, meg 3.000,-Ft "támogatással".
"Most, sajnálod tőlem azt a két kiló krumplit?"
Remélem csak ironizálsz! De azért részletezem :)!
Nem erről van szó!
Tudom, hogy nem hangzik túl demokratikusnak, de az se demokratikus, hogy olyanok dönthetnek az életedről akik csak kivesznek a közös kalapból?
"Gondolkodásra képes embereket is meg lehet venni. Végzettség pedig semmit se jelent."
Ebben is lehet valami. De talán kevésbé manipulálhatók.
Elveszett az ötlet, vagy van rá lehetőség?
Egyáltalán a "hatalom" "igényelne" egy ilyen rendszert?
Semmilyen korlátozás sem elfogadható, mert onnantól kezdve a politikusok kakilni fognak az ő fejükre.
Nem mellesleg a diplomások körében ugyanúgy a Fidesz a legnépszerűbb, ha mások is picit az arányok.
Amilyen választási reformot én el tudnék képzelni, az a negatív szavazat, illetve a hozzá hasonló ötletek. Azaz ne csak valaki mellett, hanem valaki ellen is lehetne egyszerre szavazni. Ezzel a megosztottságra játszó politika véget érne és kéytelenek lennének a politikusok kompromisszumokra törekedni.
"Semmilyen korlátozás sem elfogadható, mert onnantól kezdve a politikusok kakilni fognak az ő fejükre."
Én ezt inkább úgy értelmezem, hogy azokra fognak több figyelmet szentelni akik szavaznak. Illetve azoknak akik nem szavazhatnak ösztönzőleg hat.
"Nem mellesleg a diplomások körében ugyanúgy a Fidesz a legnépszerűbb, ha mások is picit az arányok."
Nem aktuálpolitikai a kérdés! Gondolom az aki nincs hatalmon szívesen adna 10 szavazati jogot a saját választóinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!