Baj, ha nem élek a szavazati jogommal?
20 éves vagyok.
Igazából nem is érdekel ez az egész. Nem értek a politikához,de egy pártot sem tartok szimpatikusnak.
Úgyse rajtam dől el az ország sorsa.
Minden szavazat számít, a tied is. Lehet hogy nem érdekel, de a megválasztott képviselők döntései a te életedre is kihatással vannak. Gondolj csak a vasárnapi boltzárra, amit mindenki közvetlenül azonnal megérzett a saját bőrén. És az csak egy apróág volt, ennél sokkal lényegesebb dolgokról is döntenek.
Ha nem szavazol, akkor gyakorlatilag másokra hagyod, hogy mi történjen veled. Próbáld megkeresni azt a képviselőt, aki szerinted a leginkább képviseli a te érdekeid, és szavazz rá. Igen, lehet hogy felesleges lesz, mert végül nem ő győz, de ezt nem tudhatod előre.
Szóval szavazz mindenképpen :)
Ha nem mész el, és nem fejezed ki a véleményedet, az azt is jelenti, nem teszel a sorsodért.
Kell, hogy többet akarj, mint hogy lásd, mennyi nyál jön ki a szádon.
Ez az ország azért hanyatlik, mert sok a nyálcsorgató passzív ember.
Ahogy írod nem értesz a politikához meg nem foglalkozol vele, akkor természetesen NE szavazz! Úgy szavazni, hogy nem készülsz fel valamire olyan, mintha egy bőrgyógyászt küldenénk be egy császármetszést megcsinálni, persze orvosnak orvos, meg hallott valamit róla, mert valamikor neki is volt sebészet kurzus az egyetemen, de az anya és a gyerek életét nem bíznám rá!
Ugyanígy, ne adjál le "donkey vote"-ot (egyes országokban kötelező szavazni, ott mindig vannak olyan szavazópolgárok, akik csak viccből jelölgetnek valamit, általában a papíron legelöl lévő jeleöltet/pártot)
Aki szavaz az hatalmat gyakorol, te szívesen gyakorolnál úgy hatalmat, hogy nem tudod milyen hatása lesz, vagy miről szól az egész? Ne csodálkozz, hogy itt mindenki szavazásra buzdít ez a politika rovat, érthető, hogy a politika mániások élvezik ezt -nem tagadok én is- de én nem szólnék bele valami olyanba, ami nem érdekel, mert félnék, hogy elrontom.
Egyedül a 09:53-as válaszoló gondolja normálisan. Ha nem tudod, hogy kire és miért szavazza, akkor nincs értelme szavaznod.
Legutóbb én se mentem el a helyhatósági választásra, mert senkit nem ismertem eléggé hozzá. Hogyan kellett volna szavaznom? Talán ahogy a szomszéd javasolta? Az mitől lett volna az én választásom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!