20 000 Ft illetéket szabtak ki rám egy tárgyaláson amire nem mentem el. Ez azért van mert nem mentem el?
Nem egyértelmű. Azért kérdezem, mert az indok az volt, hogy visszament a levél "nem kereste" felirattal s emiatt kézbesítettnek tekintették.
csakhogy azért nem kerestem, mert 4 számmal eltérő házszámot írtak a címem helyett így nem kaptam értesítőt.
Azt írja hogy a kézbesítési vélelem megdöntése iránt lehet kérelmet előterjeszteni.
Mivel azonban a tárgyalás eredményével szemben nem szeretnék kifogást emelni mert az elfogadom, csak ezt a 20 ezer forintot nem akarom kifizetni azét mert hibásan címezték a nekem szóló levelet a kérdésem az, hogy elég e leírnom egy kérvényben hogy méltányosságból engedjék el, vagy mindenképpen a kézbesítési vélelem megdöntését kell kérelmeznem ehhez, akkor is ha magán a per eredményén nem akarok változtatni?
És persze itt van az alapkérdés hogy ilyesmit(illeték) akkor szoktak kiszabni ha valaki nem megy el vagy egész más oka is lehet?
A per tárgya tartásdíj összegének változtatása (felemelés az infláció miatt)
"mindenképpen a kézbesítési vélelem megdöntését kell kérelmeznem ehhez, akkor is ha magán a per eredményén nem akarok változtatni?"
Igen.
De te nem a meg nem jelenésed okán kell, hogy illetéket fizess (azt polgári perek esetében lesz..ják, mivel nem kötelező), hanem a perköltséget kell kifizetned, az lesz a 20 rugó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!