Egy iskolát be lehet perelni, fel lehet jelenteni mert kirugnak vagy nem vesznek fel egy gyereket csak mert testékszere van?
De érdekes, az enyéim sem hordtak mindenféle fémbizgerét a bőrükben és mégsem volt emiatt nyavajgás, persze a fülbevaló az más volt. Azért nem szólt senki.
Lehet begyöpösödöttnek tartani, de suliba általában nem azért jár az ember, hogy némi műveltséget magára szedjen, a kinézet pedig sokadlagos szempont?
#14: A testékszer nem olyan értelemben vett használati tárgy, mint pl. a mobiltelefon.
Amúgy annyira "gáznak" tartom akik ezzel foglalkoznak, meg tiltani akarják pl. a fülbevalókat, mintha ez lenne a legnagyobb gond a magyar oktatási rendszerben, és amúgy minden tökéletes lenne. Ha már jogok és kötelességek, a legtöbb iskolában napi szinten sértenek meg jogszabályokat az iskola dolgozói, azokkal is lehetne foglalkozni, csak ha diákként felemeled a szavad, akkor jól megszívatnak. Nem nagy dolgokról van szó itt általában (ezért inkább megéri csendben maradni), de az se nagy dolog szerintem hogy ki miben jár iskolába. Divat ez a "bezzeg az én időmben", meg a "mai fiatalok" emlegetése, de a mai fiatalok között is vannak normálisak, okosak akiket nagyon irritál ha hülyének nézik őket. És egyesek még azon vannak kiakadva ha a diákoknak is vannak jogaik... Nem az a megoldás hogy elvesszük a diákok jogait!
Mondom a fentieket úgy hogy nem vagyok a testékszerek barátja, de ha valaki azt akar hordani, nem lehet megakadályozni benne.
"de az se nagy dolog szerintem hogy ki miben jár iskolába."
Ha nem nagy dolog, akkor otthon lehet hagyni a k.csög.knek való piecringet meg hasonlókat.
Az iskola nem bulihely, nem party, nem disco vagy divathétvége kifutója, hanem egy munkahely. Igen, a diák számára is.
Az a diák pedig aki a közösség javát szolgáló szabályok ellen lázad, az nem okos, hanem inkább egy agyalágyult birge. A piercing beleakadhat bármibe, más diák hajába, stb. Sérülést okozhat és sajnos okoz is.
Nem ugatni kell, meg lázadozni hanem betartani a házirendet, ami nem ellened, hanem érted van.
Angliában a sulikban még egyenruha viselése is kötelező, sőt, elég hervadt szabású egyik másik, azok régebb óta demokraták nálunk, mégsem lázadoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!