Tehetek feljelentést zaklatás miatt?
Fiatalkorú, nem kiskorú.
Jól értem, hogy valaki létrehoz egy kamuprofilt, ami úgy néz ki, mint a tiéd, bejelöli az ismerőseid, és a nevedben furcsa dolgokat írogat nekik?
Hát én a helyedben nem titkolóznék. Facebookon megy ez a dolog? A kamu profilokat feltétlen jelentsd.
Akár posztolhatsz is egyet, hogy "itt ez a profil, engem másol, a nevemben írogat az ismerőseimnek. Jelentsétek és tudjátok: nem én vagyok az!" A szeretteid a TE szeretteid. Ha jelzed nekik, hogy utasítsák el minden profil közeledését, ami olyan, mint a tiéd, akkor tudhi fogják, hogy figyeljenek. Pl írjanak a mostani profilodnak, hogy "te direkt jelöltél be másik felhasználóról?" meg ilyesmi.
Az adatlapodat tedd olyanná, hogy aki nem ismerősöd, az ne lásson rólad semmit. Bár az ilyen zaklatók általában az ismerősi körből jönnek, de azért ez sem árt.
A szüleidnek mindenképp hamarabb szólj, mint a rendőrségnek. Tudnak segíteni, támogatni, akár lelkileg, akár egy esetleges ügyintézés folyamán.
Öhm, így első körben ennyi, ha írsz pontosabb dolgokat, hogy hogyan működik a dolog, talán tudok még segíteni.
"Fiatalkorú, nem kiskorú. " kiskorú, nem áll bíróság előtt ;)
kérdező, igen tehetsz ismeretlen tettes ellen feljelentést, ha téged zaklatnak, a barátod meg akkor, ha őt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!