Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2016 februartol fizetem a...

2016 februartol fizetem a tartásdijat, elötte volt 5_6honap hátralékom, visszakérheti, ugy hogy lenyilatkozta, nekem akkor tartozasom nincs felé?

Figyelt kérdés
2016ban majusba kértem gyermektartásdíj csökkentését, közben feljelentett volt élettársam a rendörségen, hogy nem fizetem a teljes öszeget, de minden hónapbakůldtem valamennyit. Pártfogot kaptam egy évre, de közbe 2017februarban megvolt az elsö tárgyalaás, nemeggyeztunk meg, de othon mâsnap igen.20ezret fizetek irtunk egy papirt két tanuval aláiratva, es belevezettük hogy visszamenöleg ö nem kéri az elmaradast. A partfogonak elkuldtem, de hivatalos papirt kért, en beadtm megint az ügyet. Mi elmentunk a birosagra, es elmondta, megeggyeztunk, es 2016, februarba tartozasom felé nincs elég a 20ezer.26helyet. Most a biroságra mehetunk mert vaadat emeltek. Ellenem azthiszik azota nemfizettem.

2017. máj. 10. 20:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ha bíróság állapította meg a 26 ezret, és Te 20-at fizettél helyette akkor igen kérheti a az ex a különbözetet. A ti egyéni megállapodásotok nem írja felül a bíróság által megítéltet. A megállapítástól 2 év múlva kérheted a bíróságtól a tartásdíj mértékének megváltoztatását, ha lényeges körülmény változás állt be pl betegség. A 2. gyerek születését nem fogják annak venni, ha csak esetleg nem 3-as ikrek lesznek. 26 ezerből nincs az a bíró aki csökkentést fog megítélni, ha csak olyan tartós beteg nem leszel vagy rokkant stb. Ez nagyon kevés tartásdíj így is, a %-os megállapítás megszűnt a 2014-ben hatályba lépet törvényekkel, de előtte is volt bíró aki már nem azt használta. Amúgy meg ha vállaltál második gyereket, azt nyilván úgy, hogy tudtad milyen anyagi lehetőségeid vannak, el tudsz e tartani 2 gyermeket. Ha akkor úgy gondoltad, igen vállalok még egy gyermeket, el is tudom tartani, akkor ez van, ne utólag gondolkodj. Szerintem nincs az a bíró akit meghat az, hogy férfiként csak ennyit keresel. A legtöbb oda fogja vágni, nem kötelező itt dolgozni és egy munkahelyen, van az a bíró aki megmondja nem kötelező itt lakni, lehet oda is költözni ahol több a munka.
2017. máj. 12. 09:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!