Egy 15 és egy 18 éves szexuális viszonya?
Kifejtve: utanáolvastam, és jogilag nem büntetendő, ha egy felnőtt (18 éves) lefekszik egy 15 évessel. De volt egy megjegyzés mellette, kölcsönös beleegyezés címszóval.
Ha most ez valójában megtörténik, aztán
a kérdésben szereplő pár pl. szétmegy, és a lány azt mondja, hogy "nem volt meg a kölcsönös beleegyezés" akkor mi történik? Hogy lehet ez ellen védekezni?
Kölcsönös beleeggyezéssel magyarul mindketten akarták és nem történt erőszak. 14 év a korhatár.
Általában nem foglalkoznak ezzel ha csak a lány nem csináltat látleletet azt hidden inebben benne van a szexuálisan szerzett sérülések is de nem vagyok benne biztos. Mindegy a lényeg az hogy általában ha erőszakos szex történt az látszik. Esetleg ha smsbe bevallja vagy valami az is számíthat. Ha semmi bizonyítéka nincs rá akkor nem valószínű hogy foglalkoznak vele.
*azt hiszem ebben
Bocsánat, telóról vagyok.
Nyugi...bemondásra nem visznek a kóterba.
....védekezni? Hát pl dugás után Fb on felhozod a témát majd leprinteled a válaszokat.
Figyelj, ha nincs beleegyezés, akkor nem csak 14 évessel, de 54 évessel sem fekhetsz le. Ugyan úgy mondhatja, hogy megerőszakoltad és a bizonyítás is ugyan olyan.
A büntetési tétel más csak.
Nem erőszakoltam meg senkit :) még egyszer írom akkor, előre gondolkodásról van szó.
Utolsó: ezt értem. DE mi van, ha VAN beleegyezés mindkét fél részéről (így nem erőszak), DE utána szétmennek, vagy valami más történik, ami hatására a lány megutálja a fiút, vagy valami, és "hirtelen érzelmi felindulásból" azt vallja, hogy megerőszakolták. (Sem az ő állítása, sem az enyém nem LENNE alátámasztható, hiszen 1:1 ellen van a vélemény.)
Így tehát értem, hogy nincs erőszak, van beleegyezés, de a másik mégis azt mondja hogy nem így volt? Nincs bizonyíték a kezében. Ezesetben egy sima facebook prt scr, vagy egy hangfelvétel bizonyító erejű lehet? (Előre gondolkodva!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!