Internetes videó terjesztése rólam? Kikerült egy videó? Mit tehetek? Rendőrség mit csinál?
Egy barátomnak küldtem facebookon egy videót. Egy barátomnak tovább adta és az a srác àllitolag mindenkinek tovább küldte.
Videóba egy karate edzés làtható, most mi legyen a videómat terjesztő srácot feljelenthetem? Vagy el kéne vernem? Polgári per esetleg?
Elverni semmiképpen sem megoldás. :) Legalábbis pontot nem tesz az ügy végére, ahogy szeretnéd.
Az a szomorú helyzet, mégha polgári peres úton elégtételt is nyersz az adott kiszivárogtató személlyel szemben (pl. szerzői jog vagy személyiségi jog megsértése indokával), magával a videóval már nem igazán tehetsz semmit. Ami az internetre kikerül, az rajta is marad.
NMHH hatóság: Internet Hotline bejelentő oldal.:
"Hozzájárulás nélkül hozzáférhetővé tett tartalom
Olyan esetekben válassza ezt a kategóriát, amikor az Ön hozzájárulása, engedélye nélkül tettek az interneten hozzáférhetővé Önnel, vagy gyermekével kapcsolatos fénykép-, video-, hangfelvételt, vagy egyéb személyes adatot. Szerzői jogsértéssel kapcsolatos panaszokat az Internet Hotline nem vizsgál.": [link]
A te esetedben nem szerzői jogsértésről van szó, hanem egy személyes videóról!
Jobb, ha az NMHH hatóság tesz feljelentést hivatalból, mintha te teszel, mert több esély van rá, hogy sok helyről le is kerül a tartalom.
Beperelheted de az rengeteg pénzbe/idöbe fog kerülni
Hacsak a videón nem található olyan ami rád nézve káros én nem foglalkoznék vele a te helyedben
Internet Hotline, NMHH hatóság.
Ők leszedik, leszedetik a tartalmat.
(Ez még nem a fentiek által írt polgári peres jogi út.)
De előtte kérd meg a barátodat, hogy szedje le ő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!