Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki össze tudná foglalni,...

Valaki össze tudná foglalni, hogy miről szól a CEU-s balhé?

Figyelt kérdés

Mindkét fél nyilatkozataiban vannak mind abszurd, mind jogos állítások, de ezek csak sárdobálásként találkoznak szembe a különféle portálokon.

Valaki le tudja írni független tényszerűen, hogy kinek, miben van és nincs igaza a témában?

2017. ápr. 12. 17:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ezt írja a portfolio.hu:

[link]

"A CEU (tehát az amerikai intézmény) ebben az esetben mint külföldi egyetem, nem kaphatna működési engedélyt, azonban képzési engedéllyel rendelkező külföldi intézménynek számítana, amely licencet adhat el a Közép-Európai Egyetemnek. Az itthoni Közép-európai Egyetem a CEU megbízásából elvégezhetné a képzést, és a CEU bocsátaná ki a diplomát.

És semmilyen változás nem történne a diákok oktatásában - közölte Palkovics a BruxInfóval, hozzátéve, hogy az említett lehetőség már jelenleg is létezik. Például olyan esetben, ha mondjuk egy külföldi egyetem (a párizsi Sorbonne vagy a bostoni MIT) ilyen megállapodást köt az ELTE-vel.

Tegnapi nyilatkozatát ma a hvg.hu-nak is megerősítette. Elmondta:

ha az intézmény meg akarja oldani a problémát, akkor gyakorlatilag csak két önálló jogi személyiségnek számító egyetem, az amerikai CEU és a magyar Közép-európai Egyetem (KEE) magyar egyetem 2009-ben kötött licencmegállapodását kell kibővítenie."

2017. ápr. 13. 16:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Most már 4 CEU-nk van: https://www.youtube.com/watch?v=8zYBKE9TEhI

De szerintem inkább öt:

1. CEU New Yorki (székhely: 400 West 59th Street, New York, N.Y. 10019 U.S.A.)

2. KEE (Közép-Európai Egyetem, székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 9.)

3. Budapesti Közép Európai Egyetem Alapitvány (székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 9.)

4. CEU Foundation Holland (székhely: Willemsparkweg 96 1071 HM Amsterdam)

5. CEU Oktatási-Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1051 Budapest, Nádor utca 9.)

És most úgy tűnik, hogy a CEU NY nincs akkreditálva USA rendszerben, csupán csak regisztrálva van, mint oktatási intézmény ("absolute charter"). Bár a CEU honlapja szerint van valamiféle akkreditációjuk: " In the United States, CEU is accredited by the Middle States Commission on Higher Education (address: 3624 Market Street, Philadelphia, PA 19104, United States, phone: (1 215) 662 5606)."

Őszintén szólva, én már nem értem ezt az egészet, de szerintem a Fidesz sem értette, mit csinál, amikor kitalálta ezt a törvényt.

2017. ápr. 19. 21:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Most a CEU azt mondja:

„A New York Államban bejegyzett Central European University-t (CEU) a Middle States Commission on Higher Education akkreditálta. A New York Állam Oktatási Hivatala által lefolytatott, a CEU valamennyi képzésére kiterjedő programregisztráció és a Middle States Commission on Higher Education által végzett intézményi akkreditáció nem csak lefedi azt, amit Magyarországon programakkreditáción értenek, hanem annál többet is megkövetel minőségbiztosítás tekintetében. Mindezt a magyar Oktatási Hivatal ebben a témában közzétett tanulmánya is tartalmazza.”

2017. ápr. 20. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!