Jogilag azt el lehet intézni valahogy, hogy a leendő férjem esetleges hitele engem ne terheljen?
Figyelt kérdés
Az anyjának van 2 Mft hitele, amit még kb 8 évig fizetni fog. Ha jól tudom, van rá életbiztosítás, de valamilyen ok miatt ez sem tuti bebiztosítás.
Ha egyszer majd fizetnünk kell a hitelt, mert mondjuk anyósom meghal, és nem rendezi neki az életbiztosítás, akkor természetesen fizetjük majd. De ha a hitel átvállalása után én elválnék a leendő férjemtől, a hitel egy része is az enyém lenne?
Nem akarok undorító nőszemély lenni, de más hitelét biztos nem fogom fizetni.
Köszi
2017. ápr. 12. 12:27
11/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Nem nagy öröksége lesz, mert a családi házat a páromra fogja íratni, ezen kívül meg nincs semmije.
2017. ápr. 13. 11:25
12/12 anonim válasza:
Ha nem íratja a párodra, de megörökli a párod a házat, az akkor is az ő külön vagyona marad,ha hozzá mész ha nem. Ez csak egy plusz biztosíték, (nagyon helyesen), hogy semmikép ne feleződjön egy esetleges váláskor, bár örökséget könnyű bizonyítani. Sőt, ha pl eladja a megörökölt házat és másikat vesz belőle, az az sem lesz 50-50%. Mondjuk eladja a férjed az örökségét 10 millióért már házasság után, aztán vesztek 20 millióért egy másikat, akkor a férjed része 15 millió, a tiéd 5 millió. Amennyiben nem Te is mondjuk bizonyíthatóan a különvagyonodból tetted bele a 10 millát. ( az természetesen nem külön vagyon, ha házasság után külön számlátok van, és abból a pénzből, csak akkor ha a házasság előtt is ott volt a számládon a 10 millió, ( vagy örökölted, bizonyos kártérítés stb. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!