Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudok egy ilyen helyzetbe...

Mit tudok egy ilyen helyzetbe tenni? Kivihetnek erőszakkal egy másik országba 18 felett?

Figyelt kérdés

Az a problémám,hogy majdnem egy éve diplomaztam le, de nem sikerült elhelyezkednem.....volt egy-ket diák munkám meg ilyesmit amit adtak. Rendes munkahelyre a szakmámban akartam elhelyezkedni, de anyukám már nagyon ki van borulva. apukám pedig aki kint el külföldön folyamatosan azzal hivogat h muszáj kiennem hozzá, uljek fol a gepre es jojjek ki hozzá takarítani stb. Mondtam neki h nem akarok/tudok kimenni, de nem erdekli. Ma pedig felhívott, hogy holnap delre legyek kész értem jon. Az lenne a kérdésem, h ki tud hurcolni ilyen körülmények között? Egyébként ahol lakunk anyukámmal bevagyok jelentve(meg meg anyukám). Kitudnak dobni otthonról ha nem megyek el? Rendőrt esetleg tudok hívni ilyen helyzetbe?

Megkoszonok minden segitseget!

2017. ápr. 9. 18:17
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem mondtam egy szóval se hogy en vagyok a Jani vagy bármi mert diplomám van..... Es direkt tettem fel jogi kategóriába a kérdést, mert ezzel kapcsolatba nem tudok semmit....
2017. ápr. 9. 19:20
 12/18 anonim ***** válasza:
Amíg be vagy jelentve a lakásba, jogod van ott lakni. Ha kell, a rendőr nyittatja ki számodra az ajtót. Viszont ha nem vagy tulajdonos, se bérlő (nem szerepel a neved a bérleti szerződésben), a tulajdonos kezdeményezheti a kényszer kijelentést, és mikor ez megtörtént, zárat cserél, ad egy méltányos határidőt az ingóságaid elszállítására, és onnantól nem ott laksz.
2017. ápr. 9. 19:32
 13/18 Estádio de Felchút ***** válasza:
59%

Koma, szedd már össze magad! Visítasz, mint egy sz*pós malac. Nyugodjál le! Attól lenyugszol.

Nem hurcolhat sehová a faterod, a személyi szabadságodban nem korlátozhat. Ugyanakkor kidobhat a házbó, hacsak nincs tulajdonjogod. Ugyan minek kellene eltartaniuk egy felnőtt herét?!

Rendőrt hívhatsz, de az nem apádat fogja kidobni a saját házából, hanem téged az apádék házából. Plusz remélhetőleg még fel is dugja a kádárkolbászt, amiért ilyen hülyeségek miatt vegzálod.

Szóval összeszeded magad, és kimész apáddal dolgozni, vagy ha akkora nagy király vagy, elhúzol a házból és eltartod magad, önállóan.

Dönts. Felnőtt ember vagy, ba**od.

2017. ápr. 9. 19:35
 14/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ.
2017. ápr. 9. 19:35
 15/18 A kérdező kommentje:
Anyukám a tulajdonos.
2017. ápr. 9. 19:37
 16/18 anonim ***** válasza:
Egy legalább 23 éves ember diplomával a kezében és ennyire önállótlan az életben. Ez csak az első és legkisebb gond, amivel szembetalálod magad. A többit miként kívánod megoldani? Nem kéne esetleg felnőni?
2017. ápr. 9. 20:14
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jogi segítségeket....
2017. ápr. 10. 14:17
 18/18 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekes, hogy még én vagyok az aki el van szállva magától.....
2017. ápr. 10. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!