Jár ebben az esetben pénz a másik félnek?
Valaki ma mesélt egy állítólagos törvényről, amit én nem ismerek. Ha valaki tudja miről van szó, vagy létezik-e egyáltalán, kérem, írja le.
Az állítólagos törvény lényege így szól:
Van egy férj és egy feleség, saját házban. A ház fele a feleségé, a másik fele a férjé. A nő elköltözik, lakni már nem kíván ott, de a ház tulajdonjogáról nem mond le. A férj köteles neki valamiért egy összeget kifizetni.
Nem, egyik szereplő sem én vagyok, csak érdekel. Köszönöm!
Öhm... csakúgy önmagától nem lesz köteles kifizetni
Viszont ha elválnak, akkor a férjnek ki kell fizetni a ház nőre eső részét, hogy övé legyen a ház... lényegében megveszi a ház nőre eső részét a nőtől. Ezzel a nő elveszíti minden jogát a házra, de a pénz persze az övé.
Szóval csak olyan esetben kell a férfinak fizetnie, ha valamiért ki kell váltania a nőre eső tulajdoni részt. Lényegében megvásárolja a nőtől az ő részét, így teljesen övé lesz a ház.
De erre így törvényt kimondottan.. vagy úgy, ahogy te írtad... hát nem tudom.. bár nem vagyok jogász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!