Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miről szól a CEU törvény?

Miről szól a CEU törvény?

Figyelt kérdés
Pontosan mi a szövege, vagy mit kér? Semmit nem találok róla, csak azt, hogy mindenki felháborodott, meg tiltakozik stb...., arról semmit, hogy ez mi? Esetleg valaki?

2017. ápr. 4. 20:23
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
54%

már sokszor le lett írva, sok helyen, de akkor megismétlem: van olyan új kritérium, aminek egyedül a CEU nem tud megfelelni, ergó célzottan csak a CEUt érinti annak a törvénybe foglalása. Ilyen pl. hogy nyitnia kellene egy egyetemet New Yorkban fél év alatt. Világszerte több mint 60 amerikai egyetem működik úgy, hogy nincs campus az USA-ban, ez egy bevált modell, többek között Orbán lánya és Áder lánya is ilyen egyetemen tanul(t). A CEUn választható szakok listáján ott van pl. a matematika, a hálózatkutatás, és a környezettudomány is, mindegyikben országelső egyetem. Akkor neked, mint "kezdő mérnöknek" leírom, hogy a világ két legerősebb műszaki egyeteme, az MIT és a Stanford is teljes mellszélességgel kiállt a CEU mellett, úgyhogy ne húzd túl magasra az orrocskádat. Nekem kitüntetett kiváló mesterdiplomám van a BME-ről (és neked?), és én sem teszem, ha társadalomtudományokról van szó. Az, hogy a közgazdász haverod is olyan lúzer, mint te, még mindig nem minősíti a CEU-t. A CEU-t nemzetközi felsőoktatási ranglisták minősítik, azokon pedig Kelet-Európa legmagasabban jegyzett intézménye. Csak, hogy a tényeknél maradjunk.

2017. ápr. 16. 12:05
 32/48 anonim ***** válasza:
"ne fusson ellenőrizetlenül egyetem magyarországon, tehát valamelyik ország felügyelje az oktatást. Elvégre ha senki nem felügyel semmit, akár valami szekta is lehetne úgy, hogy senki nem tud róla, csak aki oda jár...." ez a dumád pedig a legsötétebb tudatlanságba bújtatott propagandát idézi. Mindkét országban akkreditálva van az intézmény évtizedek óta, mindkét országban törvények szabályozzák a működését, az USA-ban az akkreditálja aki a top egyetemeket, és minden dokumentált, átlátható, stb. Emellett ott vannak az egyetemeket minősítő globális ranglisták is, úgyhogy hagyd abba az álszent hazudozást.
2017. ápr. 16. 12:09
 33/48 anonim ***** válasza:

10.45

A tippelés nem elég jó válasz, bocs. Konkrét, megalapozott, logikus, igazolható indokok kellenek.

Személyeskedés, sértegetés nélkül; objektíven.

2017. ápr. 16. 15:16
 34/48 A kérdező kommentje:

Tudtommal én nem személyeskedtem, csak próbálok rájönni, mi is ez a törvény pontosan, de ha neked egyből kinyílik a bicska a zsebedben, elég kétségsessé válik számomra, hogy általános iskolánál magasabb végzettséged van kedves "diplomás" sors társam!

Azt még mindig nem értem, másik 3 amerikai egyetemnek miért nincs problémája? Talán nekik minden levan papírozva? Érdekes. Akkor, ha Sorospapa nem tud amerikában egyetemet nyitni fél év alatt, esetleg nem kéne amerikai egyetemnek hirdetnie magát? Sok dolgot nem értek még ebből az egészből.

Hozzá teszem, még mindig nem vagyok fideszes, eltakarodhatna a ..., de akkor ki jöjjön a helyére? LMP? Momentum? Jobbik? MSZP? mindegyik egy rakás szar, aki nem tud lopni magának eleget és csak azért akar közelebb ülni a fazékhoz megint, hogy most ő tömje a zsebét.

2017. ápr. 16. 16:15
 35/48 anonim ***** válasza:

# 33/34 Időpont ma 15:16

Te is sejtetsz valamit, én is sejtetek valamit. Ez már csak így működik. :-)

2017. ápr. 16. 16:28
 36/48 anonim ***** válasza:

Kérdező; a stílus kifogás a megjelült időponton adott válaszra vonatkozott.

Mellesleg én nem "sejtetek"; ha lenne leírható sejtésem, nem tartanám vissza.

Mellesleg 2.; milyen érdekes, hogy "okosságról" beszél valaki, aki szerint a válaszok azonosításához egyértelmű, vagy másoknak érthető a 28/29, vagy 34/35 megjelölés, mintha az nem változna minden egyes válasz után. De mindegy is.

Mellesleg 3.; mit is számít az "okosság", intelligencia, vagy nevezzük akárminek. Az számít, hogy mire használódik.

2017. ápr. 16. 17:59
 37/48 anonim ***** válasza:

16:15

igen, konkrétan ők már megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, mert csak fiókegyetemek, ráadásul jelentéktelenek a CEU-hoz képest, ami Kelet-Európa legmagasabban jegyzett egyeteme. Azért hirdeti amerikai egyetemnek magát, mert amerikai rendszerben működik, és amerikai intézet akkreditálja (ami sok másik amerikai top egyetemet is). Miért lenne bárkinek jobb, vagy javulna az oktatás minősége itt, ha egy bronxi panelra kiírnák, hogy CEU? Inkább tanulni kellene az egyetemtől, és akkor nem verne több száz helyet a ranglistákon a többi magyar intézményre. Most már érted ezt is? Még valami kérdés? Egyébként kb. 5 perc lenne utána nézned, és akkor nem kellene játszanod itt a hülyét.

2017. ápr. 17. 02:26
 38/48 anonim ***** válasza:

2.26

Igen, lenne még egy kérdés.

Most néztem meg talán 10 listát a best, top, stb egyetemekről, és nem találtam a CEUt. Volt 500-as, de ezres lista is.

Attól függetlenül, hogy vannak listák, amiket a költségek alapján csinálnak, másokat a publikációk számossága szerint, és vannak, amiket meg nem nevezett panelek véleménye alapján; szóval annyira hitelesek, amennyire akarom , azért mégis, milyen listán van a CEU ?

2017. ápr. 17. 14:58
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

#38"azért mégis, milyen listán van a CEU ?"

google->ceu wiki->rankings

[link]

"Central European University is not present in general world university rankings, for it is only a postgraduate institution and lacks undergraduate programs of study."

2017. ápr. 17. 17:25
 40/48 anonim ***** válasza:
Kösz, akkor miről írt a 02.26 vajon?
2017. ápr. 17. 18:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!