Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miről szól a CEU törvény?

Miről szól a CEU törvény?

Figyelt kérdés
Pontosan mi a szövege, vagy mit kér? Semmit nem találok róla, csak azt, hogy mindenki felháborodott, meg tiltakozik stb...., arról semmit, hogy ez mi? Esetleg valaki?

2017. ápr. 4. 20:23
1 2 3 4 5
 21/48 anonim válasza:

Ezen a linken található az eredeti beadvány:

[link]

T/14686. számú

törvényjavaslat

a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény módosításáról

14686 számon található meg az irományok között a Parlament honlapján.

2017. ápr. 12. 17:57
 22/48 anonim válasza:

Tehát: T/14686. számú

törvényjavaslat, a hazánkban működő külföldi egyetemek "oklevelet adó

képzési tevékenységét" szabályozza.Ennek feltételéül szabja:

- "nemzetközi szerződés kötelező hatályát",

- "a székhelye szerinti országban működő, és ott ténylegesen felsőoktatási képzést folytató" intézmény legyen,

- "a képzés és az arra tekintettel kiállított oklevél

államilag elismert felsőoktatási fokozatot adó képzésnek minősül"-jön

- "működését az oktatási hivatal engedélyezze"

Fenti feltételeket "2018. február 15-éig kell teljesíteni."

Nem teljesülés esetén "2018. szeptember 1-jét követően ... első évfolyamára hallgató nem vehető fel azzal, hogy a 2018. szeptember 1-jén már megkezdett képzések változatlan feltételek mellett kifutó

rendszerben – de legfeljebb a 2020/2021-es tanévben – fejezhetők be."

2017. ápr. 12. 18:14
 23/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még mindig nem értem mi felháborító ebben a törvényben. Nagyjából annyi, hogy ne fusson ellenőrizetlenül egyetem magyarországon, tehát valamelyik ország felügyelje az oktatást. Elvégre ha senki nem felügyel semmit, akár valami szekta is lehetne úgy, hogy senki nem tud róla, csak aki oda jár....
2017. ápr. 13. 14:57
 24/48 anonim ***** válasza:

# 23/23 Időpont ma 14:57

Legelsőnek az, hogy ilyet az USA nem tud aláírni a szövetségi rendszere miatt.

2017. ápr. 13. 15:02
 25/48 anonim válasza:
Azért a tüntetők között is megkérdeznék pár emberkét hogy tudja e mi ellen tüntetnek. Elég homályos számomra is. Szerintem csak okot keresnek, hogy tüntessenek. Arra azért kiváncsi lennék, hogy sokan mondják h le a fidesszel. De akkor ki lenne helyettük? Nincs ellenfél. Nagyok mindennel nem értek velük együtt, de inkább ők mint a másik kettő.
2017. ápr. 15. 18:31
 26/48 anonim ***** válasza:

# 25/25 Időpont ma 18:31

Igen, mert gondolom az egyik milliókat akar idetelepíteni, a másik ellen meg hasonló kamuindokaid vannak...

Mellesleg nem csak kettő van, csak szólok. Persze, az is csak a kognitív disszonancia feloldása.

2017. ápr. 15. 19:28
 27/48 anonim ***** válasza:
#25 az, hogy te ostoba vagy, nem jelenti, hogy más is az... pláne nem, hogy a Harvard, Oxford, Stanford, Cambridge vezetői, magyar rektorok, MTA vezetője, ELTE jogászai, 20 közgazdasági nobel dijas, meg mindenki az, aki szerint a törvény egy aljas, ostoba támadás, és kiállnak a CEU mellett.
2017. ápr. 15. 21:09
 28/48 anonim ***** válasza:

21.09

Esetleg, megérne a misét utánanézni, hogy mi a közös ezekben a felsoroltakban.

Vagy az összetartó erő.

2017. ápr. 15. 22:04
 29/48 A kérdező kommentje:
Egyébként van másik 3 amerikai egyetem. Nekik miért nincs problémája? Miért csak Soro egyetemnek? Erre is valaki választ adhatna! Amúgy, ha emgnézzük a válaszható szakok listáját, nem mondanám, hogy kár érte. Talán a közgazdaságtanért, ha tényleg olyan magas színvonalú, de én pl eddig nem halottam erről az egyetemről, van egy közgazdász barátom is, ötössel végzett anno, de ő sem hallott még róla ez előtt a balhé előtt. Számomra kérdésessé teszi ez azt, hogy valójában mekkora a színvonal ott. Pl. kezdő mérnökként a magyar mérnöki egyetemekkel kb tisztában vagyok.
2017. ápr. 16. 09:23
 30/48 anonim ***** válasza:

# 28/29 Időpont tegnap 22:04

Szerintem az, hogy okosabbak mint te. De csak tippelek.

2017. ápr. 16. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!