Szerintetek jogos a feljelentés a tanár részéről?
Akkor tanár létedre te sem ismered ezek szerint az igekötők helyes használatát.
Nem lep meg. Nemrég kaptam egy hivatalos levelet, amiben az állt, hogy "meglehetett állapítani". Azt hittem, ott helyben ájulok el.
Szerintem ha te voltál, akkor kérj bocsánatot és kész.
Ha nem te voltál, akkor viszont ne védekezz, mert akkor úgy fog tűnni, hogy van miért félned.
A feljelentést nyilván azért mondta, hogy megijesszen. Egyrészt nem történt semmi bűncselekmény vagy szabálysértés, így ennek az ügynek nincs rendőrségi vetülete.
Másrészt polgári pert sem fog indítani, mert nincs is miért (mert nem érte sem anyagi sem más jellegű kár) és egy per szívás, járkálhatnátok a bíróságra évekig. Ez neki akkor sem érné meg, ha kár érte volna.
Viszont: tanárral nem jó rosszban lenni. Beszéld meg vele, hogy nem te voltál és mondd, hogy sajnálod, hogy játszottál órán és valaki visszaélt azzal, hogy nem voltál a géped előtt és máskor lezárod a képernyőt ilyenkor. Ezt amúgy is vésd az eszedbe, ha munkahelyed lesz és ilyen történik, akkor repülsz. Ha ez a munkahely speciális (mondtad, hogy merre készülsz), akkor még a szabadságod is veszélyezteted.
Tehát: jogilag nem lesz bajod, de a tanárral érdemes tisztázni a helyzetet, mert mint tanár megszívathat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!