Szerintetek jogos a feljelentés a tanár részéről?
na szóval.
nyugi.
a következőt közöld a tanárral:
1. nem te voltál, nem tudod ki volt és ezzel részedről lezárva a téma.
2. igen, legyen szíves feljelenteni, igen, személy szerint téged, mert:
a. bebizonyítani nem tudják
b. ha akkor, ott áramtalanítják a gépet, kihívják a rendőrséget, akkor esetleg még ki lehetett volna deríteni, hogy ki volt, de így már esélytelen.
c. miután kiderül, hogy nem tudják bizonyítani, hogy te voltál, akkor te viszont feljelented őt hamis vád és rágalmazás miatt.
d. ha ez az egész kihat a továbbtanulásodra, akkor még kártérítésért is be fogod perelni.
3. az viszont, hogy veled akar rendőrösdit játszani és feljelentéssel, meghurcolással fenyeget, az konkrétan kimeríti a kényszerítést fogalmát (így hívják hivatalosan a zsarolást, ha nem pénzről van szó), ráadásul foglalkozás körében, felügyeletére bízott kiskorúval szemben.
4. és egyébként bekaphatja, ha játszani akar, akkor játszunk rendesen.
Ha épp kárt tettek volna benne, akkor se moshatnád ki magad, hogy "nem én voltam", te felelősséged a neked adott eszköz biztosítása az illetéktelen hozzáféréstől. Ráadásul otthagytad magában, hogy honfoglalózhass, így közel se vagy "ártatlan".
Viszont, ez nem bűncselekmény. Semmiben se érinti a továbbtanulást! Bár az már elég probléma, hogy (akárcsak a válaszolók többsége) alapvető jogi ismeretekkel se vagy tisztában, és így akarsz rendészetibe menni.
"A tanárod csak rád akart ijeszteni kérj bocsánatot tőle szerintem vagy lepd meg valamilyen gesztus értékű ajándékkal."
Hát, én egy fenyegetőző, fölényeskedő szemétládának nem vennék semmit és főképp nem kérnék tőle bocsánatot. Kérjen ő bocsánatot, amiért ok nélkül gyanúsítgat meg fenyegetőzik egy semmiség miatt.
Mondjuk nálunk benne van a számítógéphasználati szabályzatban, hogy mindenért Te felelsz, amit a felhasználóneveddel belépve elkövetnek, tehát ha távozol egy számítógéptől lépj ki vagy zárold. Így nálunk iskolai büntetést (mondjuk osztályőnöki figyelmeztetés) kaptál volna ezért.
Más: középiskola nem tud semmit az általános iskolai büntetésekről, így bajod se lehet belőle. Az ofőd nem hiszem, hogy ezt ne tudná, szóval alattomos, vagy valami ilyesmi.
Én a helyesírásodért jelentenélek fel téged. A többi hülyeség.
És nem neked kell bizonyítani, hogy nem te voltál, hanem neki (vagy a hatóságnak inkább), hogy te voltál.
Előző: tanár vagyok, kortársaihoz képest ez egy kifejezetten színvonalas nyelvi igényességű szöveg. Zárójelezve egyértelműsít, idézőjellel jelzi a nem szó szerinti értelmet.
Vannak benne hibák de a fórumozás közel áll az élőbeszédhez, ami nem hibátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!