Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez így legális? Nem szabálysér...

Ez így legális? Nem szabálysértés bűncselekmény?

Figyelt kérdés

Albérletben a tulajdonos úgy számolja a villanyt hogy 50ft/kw. De a valóságban ez 38ft/kw. Azon a területen biztos hogy annyi mert fővárostól 10 percre van a ház.

Ha kérdezem tőle azz mondja hogy ITT ennyi. Itt?

kb 1000kw-ot már kifizettem neki így, most követeli a pénzét mert egy picit kések vele.

Azt is előadta hogy kirabolja a cuccaimat ha nem fizetek.

+még adócsaló is mert minden albérlőjét fele annyi bérleti díjjal jelenti be mint amennyit valójában megkap.

Az több 100ezer jövedelem neki...

2017. márc. 28. 13:17
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Utolsó nemm kell személyeskedni.

1 szóbeli megállapodás is szerződésnek minősül.

2 Nekem abból nincs jövedelmem hogy ő adót csal.

3 Az albérlet fix, utólag íratott alá 3 hónapot.

Gondolom azért véded ennyire mert te is így mutyizod össze a kis pénzedet.

Ettől függetlenül jelentem a hsz-ed mert ez így csak provokáció. Mi közöm nekem ahhoz hogy ő mennyit csal az adóján? Semmi.

Az hogy ő a neki nem elég hogy fizetem a rezsit hanem még +adót rak rá az meg egyszerű lopás.

2017. márc. 28. 15:10
 12/15 Carragher_x ***** válasza:
100%

"1 szóbeli megállapodás is szerződésnek minősül."

És most is látszik, hogy mennyire érvényesíthető is ez a "szóbeli megállapodás". Nem válaszoltál a kérdésre: Miért költöztél be (írott...) szerződés nélkül?

"2 Nekem abból nincs jövedelmem hogy ő adót csal."

Ha emiatt kapod meg kevesebbért, akkor speciel van. Más racionális okot pedig nem látok arra, hogy vki szerződés nélkül, átvételi elismervényeken más összeget aláírva, bemondásra fizessen, csak azt, ha egyébként kevesebbért kapja meg így a lakást, mint normálisan máshol. De ezt elég világosan kifejtettem az előzőben.

"3 Az albérlet fix, utólag íratott alá 3 hónapot."

Mi a fix? Mit íratott alá utólag? Egyáltalán hogyan kellene ezt elképzelni? Fegyvert tartott a fejedhez?

"nemm kell személyeskedni."

A tényközlés nem egyenlő a személyeskedéssel. Ha adót csalTOK, akkor tolvajok vagytok. Mind a ketten. Ebben semmi személyeskedés nincs. Ha pedig nem ez az oka, amiért ezekbe a feltételekbe belementél és folyamatosan asszisztálsz is mellé, akkor pedig felelőtlen, nemtörődöm balek vagy. Ez sem személyeskedés, ez is tény. Ha tudsz esetleg harmadik verziót, akkor kérlek oszd meg!

"Gondolom azért véded ennyire mert te is így mutyizod össze a kis pénzedet."

Na látod, ez viszont személyeskedés. Mellesleg nagyon messze jársz a valóságtól, márcsak azért is, mert ha figyelmesen olvastál volna, akkor láthatnád, hogy pont a teljes legalitás mellett kardoskodom.

2017. márc. 28. 15:24
 13/15 A kérdező kommentje:

Szerinted én egy ostoba balek vagyok? Nem személyeskedés...

Én ezekre utólag jöttem rá. Annyiban igazad van, hogy nem érdekeltek a dolgok.

Annyi biztos hogy a következő

albéletben 6 oldalas szerződést fogok aláíratni a tulajdonossal 2 tanú jelenlétében. Utána felőlen hazudhatnak amit akarnak.

2017. márc. 28. 15:36
 14/15 Carragher_x ***** válasza:
100%

"Szerinted én egy ostoba balek vagyok? Nem személyeskedés...

Én ezekre utólag jöttem rá. Annyiban igazad van, hogy nem érdekeltek a dolgok."

Kész szerencse, hogy nem ezt írtam :D:D Azt írtam "felelőtlen, nemtörődöm balek" Ebből melyik nem igaz? Te magad írod, hogy nem érdekeltek a dolgok. Akkor azt hiszem a felelőtlent és a nemtörődömöt ki is pipálhatjuk. A balek pedig azt jelenti, hogy vki könnyen becsapható. A nemtörődömség és az elmondottak alapján ez is teljesen egyértelmű.

Nem megsértődni kell a tényeken, hanem felnőttként viselkedni és tanulni a butaságodból.

2017. márc. 28. 15:41
 15/15 A kérdező kommentje:
Most meg már buta is vagyok hát köszi.
2017. márc. 28. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!