Ez így legális? Nem szabálysértés bűncselekmény?
Albérletben a tulajdonos úgy számolja a villanyt hogy 50ft/kw. De a valóságban ez 38ft/kw. Azon a területen biztos hogy annyi mert fővárostól 10 percre van a ház.
Ha kérdezem tőle azz mondja hogy ITT ennyi. Itt?
kb 1000kw-ot már kifizettem neki így, most követeli a pénzét mert egy picit kések vele.
Azt is előadta hogy kirabolja a cuccaimat ha nem fizetek.
+még adócsaló is mert minden albérlőjét fele annyi bérleti díjjal jelenti be mint amennyit valójában megkap.
Az több 100ezer jövedelem neki...
Az áram nem mindenhol egyforma.
De ha neked nem tetszik, akkor összecsomagolsz és keresel más helyet.
A környéken lakó ismerőseim tájékoztattak hogy 38ft.
Sőt még a semmi kőzepén a falvakban is annyi. Az egész térségben annyi.
Nem tudhatod, hogy mennyi valójában, csak ha megnézed a számlát.
Én számla és fogyasztás alapján fizetnék. Vagy pedig fix összeget, függetlenül a fogyasztástól.
És neked miért fáj, hogy ő mennyit adózik vagy mennyit keres? Nyilván nem azért adta ki albérletbe, mert veszíteni akar rajta.
Ad1: Pénzt számla/átvételi elismervény ellenében adunk oda. Bemondásra nem fizetünk semmit.
Ad2: Nem létezik olyan, hogy "fele annyi bérleti díjjal jelenti be", mivel a bérbeadást nem kell bejelenteni, csak be kell írni az éves adóbevallás önálló tevékenységből származó jövedelem rublikájába. Arról meg neked gőzöd sincs, hogy mi szerepel a tulaj adóbevallásában.
Utolsó: Aláíratta velem hogy kifizettem neki x
összeget.
Koteles bejelenteni.
Pontosan a felét írta a papírra. Akkor miért íratja alá.
Ha az átvételi elismervényre kevesebbet írt, azzal mondjuk valóban az látszik, hogy kevesebbet akar bevallani, ettől függetlenül bejelentgetni nem kell semmit se, ez tény, a sztori annyiból áll (+negyedéves előlegfizetés) amit leírtam az előzőben.
De egyébként ne bagatelizáljuk már el a te felelősségedet, mert van ám jócskán:
Miért nincs szerződés?
Miért írsz alá kevesebb átadott pénzről elismervényt, mint amit valójában fizetsz?
Miért fizetsz bármit is bemondásra?
Megtippelném a válaszokat: Mert így olcsóbban kaptad meg az ingatlant. Magyarul közösen csaltok adót és osztoztok az állam megkárosításán, te az olcsóbb bérleti díjjal, ő meg a nagyobb nettó jövedelemmel. Innentől kezdve nem igazán érzem jogosnak a felháborodásod, hisz tolvajok vagytok mindketten.
Ha mégse így lenne, akkor elnézést az előzőért, ez esetben meg végtelen felelőtlen, nemtörődöm balek vagy. Mondjuk a felelősséged ebben az esetben sem kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!