Ha a rendőrnek azt mondom nincs nálam a személyim, s motozáskor kiderül még is nálam van, azt mondom nem az enyim, tévedésből más kabát van rajtam s kiderül mégis az enyém a kabát is, a személyi is, követtem el bűncselekményt, szabálysértést?
Én már többször láttam olyant hogy a rendőr elnéző volt s csak szóban figyelmeztette h máskor legyen nála személyi.
Ellenben ha bevisznek s bent kiderül volt nálam személyi a hatóság félrevezetéséért mi jár?
ha a félrevezetés csak szóbeli s nem pl. okirathamisitás.
Hatóság félrevezetése
271. § (1) Aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan - és a 268. § esete nem áll fenn -, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Tehát ez nem lenne hatóság félrevezetése. Bűncselekményt nem követnél el, viszont magadat tortúráztatnád teljesen feleslegesen.
és ha azt mondom hogy jaj most veszem észre hogy ez az én kabátom mégis?
éshogy teljesen meg voltam győződve róla hogy nem az enyim a kabát s így arról is hogy a személyi se a utóbbit meg se néztem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!