Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az ittasan okozott baleset...

Az ittasan okozott baleset "Gondatlan közúti veszélyeztetés"-nek számít? HIHETETLEN!

Figyelt kérdés
Most hallottam ezt az egyik kereskedelmi TV-n egy képélességet (is) jelentő című műsorban S. Andrással kapcsolatban! Miért nem nevezik annak, ami?!?!
2010. máj. 11. 20:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

Mint színész, nem volt rossz... De emberileg most szörnyen leírta magát előttem! Nem ez volt az első esete, de úgy látszik nem tanul. Arról szólnak a pletykák, hogy állítólag azt akarta, hogy a barátnője vigye el a balhét. Akármi is történt pontosan, ittasan vezetett, balesetet okozott, megérdemli a büntetést.

Ahogy többen is írták, annak amit tett, annak törvényileg ez a megfogalmazása: gondatlan közúti veszélyeztetés. Egyik, ha nem a legsúlyosabb vétség a KRESZ-ben.

2010. máj. 12. 09:53
 12/16 anonim ***** válasza:
És a hamis tanúzásra való rábírás miatt nem büntethetik meg? Az hogy etikailag elítélendő az egy dolog, de jogilag ez megúszható?
2010. máj. 13. 08:58
 13/16 A kérdező kommentje:

Vagyis, ha ittasan vezetek, valakit halálra gazolok, az gondatlan veszélyeztetés? Ha ittasan bombát robbant valaki, az miért terrorizmus?

Szerintem ideje lenne egy kicsit megreformálni a BTK-t, hogy ott is mindent a neven nevezzenek! Nem akarok nyelvészkedni, de ha valaki veszélyeztet, az csak megteremti a lehetőségét valami rossznak! De ha az a rossz be is következett, az rég túl van a veszélyeztetés fogalmán!

Pl.: Ha valaki csőre töltött, kibiztosított pisztollyal számolja meg a sorban álló embereket, veszélyezteti az életüket! De ha meg is húzza a ravaszt, szerintem azt nem lehet úgy megítélni, hogy"veszélyeztette"!

Erre gondoltam, amikor a kérdés megfogalmazódott bennem!

2010. máj. 13. 21:06
 14/16 anonim ***** válasza:

De azért indítottak ilyen címszóval nyomozást, mert a másik kettőt még vizsgálják, és amíg be nem bizonyosodik, addig az ittas vezetésben és a cserbenhagyásban vétlen, mert mindenkit csak azzal vádolhatnak meg, amit elkövetett. Tehát ha bebizonyosodik a cserbenhagyás, ami ugye nyilvánvaló, de az eljárás megindításához még szükséges néhány szakértői vélemény, rendőrségi jelentés, és megjön a vérvétel eredménye, akkor S. Andrást meg fogják vádolni mindkettővel, sőt ha bebizonyosodik, hogy kábszer hatása altt vol, akkor a kábítószerrel való visszaéléssel is.

De ezeket előbb bizonyítani kell. Nem nyelvi kérdésről van szó.

Gondolom Te sem örülnél, ha ránézésre azzal vádolnának meg, hogy kábszereztél. Pláne ha nem is.

Ezzel nem akarom védeni ezt a majmot, de a magyar törvények sajnos már csak ilyenek, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, amíg be nem bizonyosodik a bűnössége!

Remélem mindent a nyakába varrnak!!!!!

2010. máj. 14. 13:45
 15/16 anonim válasza:

13.: nem vagyok benne a fenti személyről szóló témában, de én úgy tudtam, hogy kábítószert mutattak ki nála, könnyű drogot, nem? Vagy ittas állapotban is volt?

Mert a fenti esetben az "Járművezetés bódult állapotban".

"Járművezetés bódult állapotban

237. § (1) Aki a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol kivételével vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, gépi meghajtású úszólétesítményt vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású járművet vezet, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Még egy kérdés.: A fenti színészt nem büntették már meg egyszer valamiért az esettel kapcsolatban. Én úgy tudom, hogy kétszer ugyanazért a bűncselekményért nem lehet kiróni büntetést. Elnézést a tájékozatlanságomért. Vagy az első büntetést, csak a cserbenhagyásért kapta (szerintem a büntetési tételeket együtt nézték, nem)?

Ismét perbe fogták?

2016. júl. 15. 16:15
 16/16 anonim válasza:
Na, most nézem 2010-es a kérdés, csak elsőnek hozza a GYK kereső, így már érthető, bocsánat!
2016. júl. 15. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!