Személy és vagyonőr nyilvánosan hordhatja a fegyverét vízszintesen az oldalán?
9# Meg honnan tudod, hogy nincs csőre töltve?
Onnan hogy szabalyok szerint hordhatja csak a fegyvert. Meg ha egy emberekkel teli helyisegben "unalmaban" nem szorakozhat csak ugy, mert a betevo falatjaba kerulhet.
Csak tudom, 11 eve fegyverviselesbol elek.
Képet majd prezentál a kérdező, ha lesz rá alkalma, akkor majd tovább lehet vinni a beszélgetést.
A fegyverb*zi pedig teljesen helyénvaló ebben a beszélgetésben, ha ilyeneket lát az ember:
-Dehogy fogott, akkor legalabb tudna..
-nem tud elsulni attol hogy ranezel
-f0sni a rendersegnek tudsz
Ha valaki ilyen színvonalon beszél, természetesen szemtől szemben is elmondom a vélemény, plusz szerintem vannak akik ezekre a jelzőkre még büszkék is lennének.
"Miért baj az ha csőre van töltve? A modern fegyverek 99%-át alapból úgy gyártják.."
Ne legyen. Plusz egy intézkedés, ami megakadályozza azt, hogy valaki egy kar meghúzásával életet tudjon kioltani. Ha csak a biztonságit kell kikapcsolni egyből lőhet a fegyverrel, akármelyik idióta odamehet az őrhöz és a dulakodásba elsülhet. Ugyanezen oknál fogva a fegyver csöve nézzen a föld felé, ne az emberekre.
Ha pedig valakiben a fegyver csöve félelmet kelt, akkor nem barmolni kell, hanem esetleg normális hangnemben elmagyarázni neki, hogy véletlenül sincs veszélyben az élete; de ahelyett, hogy inkább 10/3 embert felvilágosítunk, jobb lenne, ha a fegyverviselő rejtve vagy ha nem megoldott akkor tokban, lefelé nézve hordaná a (bármilyen, akár gázriasztó) fegyverét.
11: A biztonsági őrök nem hordanak hónalj tokot. De kérdezzük meg a kérdezőt. Hónaljtok volt a biztonsági őrön?
12: És ez az egész hogy jön a kérdéshez? Miért tereled el a témát olyan felé, aminek nincs köze a kérdésedhez? Nem arról beszélünk, hogy a fegyver jó/rossz. Legyen meg róla a véleményed, meg nekem is. De most ne menjünk másfelé.
13: Sok bizti őr hordja csőre töltve a fegyvert. (Tudom, sok meg nem mert néhány helyen hülyék a szabályok) De most komolyan, a modern típusokat miért ne lehetne csőre töltve hordani? Ha leesik sem sülnek el. Arra való bennük a passzív-ütőszegbiztosítás.
14: Akkor a kérdező miért nem ment oda a biztonsági őrhöz beszélgetni a fegyverről, ha annyira érdekelte őt a dolog? (Ami másik 10 ezer embert, aki abban a hónapban látja annak a biztonsági őrnek a fegyverét, meg nem érdekelte)
Gáz-riasztó? Várj, most nem egy biztonsági őrről beszélünk (éles fegyverrel)? Gáz-riasztót civilnek amúgy is rejtve lehet csak hordani, ruha alatt. Én is úgy szoktam.
Minden normális országban a rendőrök, biztonsági őrök és a fegyveres civilek is csőre töltve, tűzkészen hordják a fegyvereiket. A világon nulla ember hal meg azért, mert egy tokban lévő pisztoly elsül. Ha ez tényleg ilyen komoly probléma lenne, akkor biztos nem hordanák a referenciának számító rendvédelmi erők, hadseregek, vagy civilek tűzkészen a fegyvereiket. De nem valós probléma ez. Ugyanaz, mint amit korábban az autókról írtam.
Amúgy tudtad, hogy aki bűnözőket meglőnek, azok 80%-a nem is hal meg? Az élet nem egy akciófilm, ahol mindenki egy lövéstől szó szerint kipurcan és mozdulatlanul elfekszik.
Szívesen linkelek youtube videókat, ahol rendőrök vagy önvédekező civileket lőttek le fegyverrel a kezükben, mert még használat előtt csőre akarták tölteni a fegyverüket és amíg azzal szarakodtak, lelőtték őket.
16: Az a crossdraw fajta. OK!
"ki az a Furkó"
Most: egy agyvérzésen átesett beteg nyugdíjas"
Régen: régen volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!