Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bűnügyi költséget a NAV...

Bűnügyi költséget a NAV hajtja be?

Figyelt kérdés

A fiamnak volt egy fiatalkori ügye,mely után elmarasztalták,a 400.000 Ft-os bűnügyi költségről pedig kapott egy csekket még 2013-ban.15 napon belül kellett volna kifizetni,nyilván nem tudta 16 évesen,az ügyvéd azt mondta,ez csak az ő sara,rajtunk nem hajthatják be.Megjelent később a bírósági végrehajtó,de konstatálta,hogy még tanuló,se jövedelme,se vagyona nincs,így elment,ennek 2-3 éve.

Mostanában néztük az ügyfélkapuján,hogy esetleg nem-e jelenik meg a NAV-nál adótartozásként,de nincs róla semmi.Mire számíthatunk vajon?Jövedelme még pár évig nem lesz,mert egyetemista.

2017. márc. 15. 18:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Rajtatok nem hajtják be, de rajta befogják :-)

Nem tudom a kamatokat, de szerintem legalább 600ezerre már felkúszott az az összeg. Jó lesz úgy munkába állni, hogy a fizetéséből 50%-ot vonnak.

2017. márc. 15. 19:06
 2/10 anonim ***** válasza:

Amúgy találtam egy ilyent, hátha segít valamit:

[link]

2017. márc. 15. 19:08
 3/10 A kérdező kommentje:
A végrehajtót anno megkérdeztük, azt mondta,hogy ez az összeg nem kamatozik.Ő azóta nem jelentkezett,papírt nem kapott a fiam.
2017. márc. 15. 20:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor lehet, hogy ez nem kamatozik :-) Bár az évek során ameddig végez, lassankánt visszafizethetnétek, hogy ne a fizetéséből vonják le :-)
2017. márc. 15. 20:41
 5/10 A kérdező kommentje:

Na igen,ha nem volna 2 egyetemista és 1 általános iskolás gyerek...meg aztán valahol úgy vagyok vele,hogy ez már tényleg legyen az ő sara,épp eleget költöttünk rá akkor,meg hát nyilván azóta is.

Azért köszi a segítséget!

2017. márc. 15. 20:51
 6/10 anonim ***** válasza:

A NAV-nak ehhez - mai szabályok szerint - nem sok köze van.

Egy önálló bírósági végrehajtó foglalkozik/foglalkozott az üggyel. Vélhetően behajthatatlanként kezeli a tartozást, és ezt közölte a végrehajtást kérővel is. Ha a végrehajtást kérő nem előlegezi meg az ÖBV további várható költségeit (amit szintén a fiadon hajtanak majd be), akkor nem is foglalkozik a behajtásával, az eljárás szünetel. Az is lehet, hogy mire munkába állna a fiad, a tartozása elévül.

Akármi is történhet...

2017. márc. 17. 05:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Az összeg nem fog kamatozni. Tudom, nekem is van egy 70E-es tartozásom, de nem érdekel, ráadásul pont akkor akarták letiltani a fizumból amikor megszűnt az állásom xD 1 hónapjuk volt még, letelt az 5 év, elévült.
2017. márc. 17. 11:51
 8/10 A kérdező kommentje:

Az tuti hogy nem önálló bírósági végrehajtó volt nálunk,mert megtaláltam a névjegykártyáját tegnap és Törvényszéki végrehajtó van ráírva.Nem tudom,mi a különbség,de biztos van.

Én is gondoltam arra,hogy már az elején "lemondtak róla" a fiam kora miatt,meg hát olvastam is,hogy az államnak ez a legbehajthatatlanabb tartozása,amit nem fizetnek meg neki...

Azért gondoltam,hogy a NAV-hoz kerül előbb-utóbb,mert mégis csak az államnak tartozik.Leülni ugye nem lehet,mint egy pénzbüntetést...hát majd kiderül.

2017. márc. 18. 06:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem fog a NAV-hoz kerülni...

Ha ÖBV-nél van egy tartozás behajtása, vagy törvényszéki végrehajtónál, akkor csak oda kerülhet a NAV-tól, visszafele nem működik a dolog.

Értsd: Ha az adóhivatalnak tartozol, akkor az a tartozás - bizonyos feltételek fennállása esetén - átkerülhet ÖBV-hez, vagy törvényszéki végrehajtóhoz, de fordítva nem!

2017. márc. 19. 06:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam,köszi!
2017. márc. 19. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!