Adategyeztetési eljárás nélkül be lehet e adni az öregségi nyugdíj igénybejelentőt? Valaki segítene aki csinált már ilyet? Lenne pár kérdésem.
Sikerült elintéznem.Tudtommal az adategyeztetést már jóval a munka befejezése előtt lehet kérni. Érdemes hamarabb hogy gyorsan menjen. Esetemben 5 db munkahely volt. A legrégebbiről nem volt semmi papír. A biztonság kedvéért kerestem 2db tanút, régi kollégákat. Nem kellett szerintem mert a TB nyilvántartásban benne volt.
Egy jó tanács!!! Ügyfélkapun terjesztettem be az igénylést. Felejtsd el!!!Születésit, katonakönyvet, bizonyítványt stb küldtem postán. 1 hónap múlva küldték vissza, hogy töltsek ki igénybejelentőt(már befogadta az ügyfélkapu). Hosszú telefonok jöttek. BP mutogatott nyíregyre, és fordítva. Ezután kinyögték hogy az automatizált iktatás a rendszerben nem működik rendesen sosem ment igazán. Elveszett az éterben. Ezután írásos formában küldtem fel mindent. Kb 10 nap múlva jött egy papír hogy születésit, rózsaszín könyvet pótoljam. Természetesen elszórták!!! Szóval csak scannelt változatot küldtem pótlásul.Semmi eredetit ne küldj csak másolatot. Nagyon hanyagok. A jó hír hogy a papíros beadás után kb 2 hét múlva a kezemben volt a határozat és visszamenőleg 3 havi nyugdíj.(visszamenőleg csak 6 havit fizetnek ki, érdemes nem tétovázni). És ha valakit érdekel nem titkolózom havi 118000 a havi juttatás több mint 40 év fizikai munkaidővel. Elég idegesítő hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében biztatják az embereket az ügyfélkapu használatára, és a végén nagy bosszankodás, 2x annyi idő és még írásos formában kell csak beadni mert milliárdokból képtelenek ,,összedobni" egy normálisan működő rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!