Az adásvételi szerződés megszegése polgári peres ügy vagy a rendőrség foglalkozik vele?
A szituáció a következő.
Vettem interneten nagyobb értékben egy terméket.
Írtunk róla adás-vételi szerződést, miszerint az eladó a pénzt átvette és 2 héten belül szállítja az árut.
Az eladó azóta ugyan megtalálható, de rángatja a vállát, hogy ő külföldről rendelte és nem jött meg neki, úgyhogy bukó.
Ilyenkor tehetek a rendőrségen feljelentést vagy polgári peres ügy a dolog?
Hiszen tulajdonképpen én TŐLE vettem cuccokat, nem a külföldi akárkitől.
Mire számíthatok ha feljelentem?
Igen, így már értem amit mondasz.
És a fizetési meghagyást hol tudom beadni? Kerületenként, vagy csak valamiféle központi bíróságon?
Nem csalás, mert nem volt szándékos.
Ha nem teljesítette a szerződésbeli kötelességét visszakérheted a pénzt. Ha nem adja vissza, mehetsz bíróságra, de szerintem addigra az áru is meglesz, úgyhogy nem érdemes még ugrálni. Amúgy pedig a szerződésben kell rögzíteni, hogy mi van ha valamelyik fél nem megfelelően teljesít. Ha nincs benne, akkor abban te is hibás vagy. Ha benne van, akkor az az irányadó.
Az áru egészen biztosan nem lesz meg, mert már 3 hónapja húzódik a dolog és a srác már kerek perec megmondta, hogy őt is átverték, nem jön semmi. És, hogy majd visszaadja így meg úgy.
Csakhát azt ugye nem akaródzik, mert nincs pénze meg így meg úgy.
Akkor ha jól látom a jogi rendezésről jobb is letenni. Ha kaphatott volna érte pl. egy ejnyebejnyét és egy felfüggesztettet akkor megérte volna feljelenteni, de polgári perelni biztos nem fogom. Előbb hajtják be a cigányok 40%-ért a pénzt, akkor legalább pár nap alatt visszajön a 60%-a....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!