Segítene valaki aki jártas végrendelet, öröklés ügyben?
Figyelt kérdés
Van 1 gyermekünk feleségemmel. Én eladtam egy házat 11 millió forintért ami csak az énnevemen volt. Most veszünk egy nagyobbat úgy hogy veszünk fel hozzá 10 milla kölcsönt es 50-50 %- ban. Van egy gyermek ami nem közös. Ha ír végrendeletet és kizárja akkor mi lesz a köteles rész alapja ha én vittem a 10 millát? Hazadodjunk össze adásvétel előtt vagy ne s vagyon miatt?2017. márc. 4. 01:11
11/14 A kérdező kommentje:
Vagy nem házasodunk.
2017. márc. 6. 08:37
12/14 anonim válasza:
A különvagyonod nem lesz, mert az ingatlan tulajdoni bejegyzése lesz a mérvadó esetleges öröklésnél. Egy ügyvéd talán tudja mi erre a faramuci helyzetre a jogi megoldás.
13/14 anonim válasza:
Elvileg a 11 millió akkor is a Te részed marad, és majd a 10 millió felvettből az 5, cikra 3/4-es tulajdoni hányadod lesz. Az a baj egy esetleges válásnál (főleg majd öröklésnél) elvileg lehet bizonyítani, hogy a külön vagyonod ellenértékét viszed be,de szerintem jobb ügyvéd előtt lefektetni, házassági szerződés. Ha nem házasodtok válás esetén szerzés arányában osztoztok. Döntsek el mi jobb. Mindegyiknek meg van az előnye. Szerintem jobb a házassági szerződés, amit persze házasság után is bármikor lehet írni, módosítani. Nem vagytok már szerintem gyereke, nyilván a párod is érzi a súlyát a dolognak és nem lesz ellene egy házassági szerződésnek, mint a csitrik.
14/14 anonim válasza:
Mondjuk igen, a legtisztább helyzet ebben a helyzetben öröklésél, ha nem házasodtok. Vagy tényleg házassági szerzőség, oszt kész és végrendelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!