Nyomtathatok (sima nyomtatóval) kicsinyített bankjegyeket a kislányomnak, vagy ezt tiltja valamilyen törvény?
Érdeklődik a pénz iránt és szeretnénk szerepjátékkal meg is tanítani a használatára. Valódi bankjegyet nem szívesen adnánk neki, egyrészt sérülhet, másrészt koszos.
Ha sima nyomtatóval kinyomtatom a bankjegyeket mondjuk feleakkora méretben, az pénzhamisítás? Vagy amíg nem próbálok meg fizetni vele, addig legális?
# 10
Vannak olyan jelek a papírpénzeken amit te nem ismersz, de a szkennerek egyből kiszúrják hogy pénzt tettél bele. Amúgy nem hiszem, hogy a PS-t kukáznom kéne ezért. Nem akarok én pénzt hamisítani...
Viszont továbbra sem mutattad meg a művedet. :-)
Az elvről van szó, ha használok egy programot, akkor ne az mondja meg, hogy mire használhatom, ne elemezgesse a munkám, hanem tegye a dolgát. A Photoshop meg főleg elég drága ahhoz, hogy ne tegyen ilyet, de ugyan ezt várom el a Gimptől vagy akármitől.
Nincs "művem" bszki, állítottad, hogy nem lehet, ezért kipróbáltam és lehetett.
Tessék, egy kicsit kivágtam belőle és feltettem, így biztos nem illegális:
kepfeltoltes.eu/view.php?filename=7205kupload.png
Szerintem az a vesztes, akinek az elcseszett drivere írja elő, hogy mit csinálhat és mit nem.
Az, hogy nem tudod megugrani a szintet, nem engem minősít. A magánban való mocskolódás sem. Szerencsére van tiltási lehetőség a fajtád ellen.
Nézegetett már bankjegyeket és cél lenne, hogy felismerje majd őket. De a valódi bankjegyek koszosak (ő még a szájába is veszi a kezét néha) és nem örülnék, ha eltűntetné őket.
Ezért gondoltam arra, hogy kinyomtatom gyufásdoboz méretben a két odalát, celluxszal összeragasztom, aztán nézegetjük rajta a színeket, "bácsikat" és ismerkedik az értékükkel is. Például, ha boltosat játszunk.
Ha meg is próbálna ilyennel fizetni, szerintem maximum egy mosoly lenne a reakció rá, hiszen láthatóan preparált bankjegyekről lenne szó (a méret, a papír és a cellux miatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!