Mit tudok kezdeni az albérlőimmel, ha nem fizetik a bérleti díjat?
Figyelt kérdés
Van egy kis házrész a tulajdonomban, amit apukámtól örököltem, aki 2014-ben hunyt el. Az ingatlan akkor is már évek óta volt kiadva albérlőknek, bármiféle pénzösszeget tartalmazó szerződés nélkül. A házat a bérlőkkel együtt örököltem meg. Édesapám közjegyzői okiratban rögzítette albérlőivel, hogy 2017 júniusáig lakhatnak ott. Szerintetek ez az okirat akkor is érvényes, ha édesapám már nem él és én vagyok az új tulajdonos? A másik probléma, hogy most nem tudnak fizetni albérleti díjat arra, hivatkozva, hogy ők sem kaptak fizetést. Mit tudok tenni? Kikapcsoltathatom az áramot, vizet és a gázat? Van két kiskorú gyermekük is.2017. febr. 18. 20:15
11/11 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Most olvastam végig a kérdést alaposabban és korrigálom a válaszomat (elnézést): a közjegyzői záradékolás alapján lehet közvetlenül végrehajtást kérni, nem kell pereskedni, ez gyorsabb és járhatóbb út. Persze, a határidő lejárta után csak.
A többi - egy alapos és garanciákkal bíró bérleti szerződés megkötése - változatlanul érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!