Bírói műhiba megállapítása tárgyában lehet e erre alapozva keresettel élni?
2002 évtől a munkáltatóm általi egészségkárosításának eredménye képen rokkant nyugdíjas vagyok, ezt a tényt a munkaügyi bíróság figyelembe sem vette,a keresetemet elutasította mondván hogy nem bizonyított a rokkant nyugdíjazásom. Ez nem igaz mert a rokkant nyugdíjazásomat igazoló OOSZI véleményéből ez kitűnik. Sőt ezt a jogerős ítéletet a jogerőre emelkedést követően küldte meg az eljáró első fokú bíróság további esetleges felhasználás céljából. Mivel jogerősé vált az ítélet ezért fellebbezni nem tudtam, viszont a bírósági panasznapon szereztem arról tudomást hogy ez ügyben perújítással élhetek, hivatkozzam arra hogy a perújítási lehetőségemről a bírósági panasznapon szereztem tudomást. a Perújítási kérelmemet elkésettségre hivatkozva elutasította a bíróság. majd újabb OOSZI vizsgálatával új per indítottam munkaadóm ellen az elvárható átlagkereset és a rokkant nyugdíjam
igényére. Egy évig folyt az eljárás majd ezt követően a bíróság egy másik bíróságra küldte meg a keresetemet arra hivatkozva hogy nem Ő az illetékes bíróság eljárni ez ügyben. Másfél év múlva megállapította a bíróság hogy mégis csak Ö az illetékes eljárni a korábban becsatolt keresetem elbírálására, egy másik bíró urat jelöltek ki az
eljárásra. közben én a keresetem egy részének a megszűnését bejelentettem a T. bíróságra. az első tárgyalásom személyesen megjelentem, alperes nem volt
jelen, kértem a T bírót hogy ez esetben kérem a bírói utalvánnyal a keresetemnek a helyt adását. a bíró e kérésemnek nem adott helyt mondván hogy alperesnek nem kötelessége e jelen perben megjelennie, mert ez a tárgyalás arról szól hogy kérem e a per megszűnését, kértem sőt a fellebbezésemről is lemondtam. Erre a bíróság a teljes keresetemet megszüntette. Kérdezem a fenti esetben élhetek e a bírói műhiba megállapításának keresetével? Amely 2002. évtől van folyamatban máig is. Vagy milyen jogorvoslati lehetőséggel élhetek a fenti eljárások ellen? Köszönöm a válaszokat.
Hol van itt a "bírói műhiba": (Főleg, hogy ilyen fogalom nem létezik, mint ahogy "bírói utalvány" sem. Gondolom, itt a bírósági meghagyásra célozhattál...)
Én ebből azt látom, hogy te voltál képtelen normális keresetet előterjeszteni, és nem volt annyi eszed, hogy ügyvédhez fordulj segítségért.
Nincs semmi véleményünk róla, és nem is lehet, mert nem ismerjük az ügyet, a te leírásod meg meglehetősen zavaros.
Menj el egy ügyvédhez.
Köszönöm, hogy ügyvédként tőled kellett megtudnom, hogy a bíróval "hármasban" (ki a harmadik!?) szoktunk döntéseket hozni; én ezt eddig nem vettem észre.
És még sosem kértem előre 280.000,- Ft-ot semmire, de ezek szerint mostantól így kell tennem. :D
Jézusom, Kérdező, te beteg vagy.
Egyébként arra akartam rámutatni, hogy a "bírói műhiba" egy laikus, nem pedig jogi kifejezés.
De nyilvánvalóan nincs annyi eszed, hogy ezt felfogd.
KERESET BÍRÓSÁGI JOGALKALMAZÁSI HIBA „BÍRÓI MŰHIBA” MEGÁLLAPÍTÁSA ...
Jelen kereset a Magyar Köztársaság Alkotmánya és hatályos jogszabályok ... ítéletben rögzített, beazonosítható bírói jogalkalmazási hiba – bírói műhiba –.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!