Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki hires vagy nagyon...

Ha valaki hires vagy nagyon ismert személyiség (celeb), rá miért nem ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint egy átlag, hétköznapi emberre?

Figyelt kérdés
Ezt igazságtalanságnak tartom,hogy a törvény nem egyenlően súlyt le az emberekre,ha elkövetnek valamit és ráadásul még valami "sztár"ügyvédet is felfogadnak,hogy kimossa őket a sz@rból...,pénz beszél kutyasz@r táncol ez a helyzet..:/ És ez a világon mindenhol igy müködik?
2010. máj. 8. 18:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért vannak ennek hátulütői is! A reflektorfényben álló emberekről minden bőrt lehúz a bulvármédia, sokszor olyan hazugságokat jelentetnek meg róluk! Storyt kreálnak a semmiből is, ha ő nem képes esetni őket valamivel éppen...

Kártérítési pereken megcsak röhögnek az újságok, mert 1000-szer többet kerestek azon a példányon, mint amit esetleg le kell majd perkálniuk 1-2, milliót, ha valaki szembe próbál szállni velük..

Szóval ilyen is van...

2010. máj. 8. 19:00
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszi a korrekt válasszokat!!Hát igen,H.P. és S.K. igazi rongyrázók..,meg van a véleményem róluk:@
2010. máj. 8. 19:01
 13/23 A kérdező kommentje:

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:00

Nah,igen..,ezért inkább én maradok kis becsületes,szorgalmas hétköznapi ember=)

2010. máj. 8. 19:04
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

18:54

ja fent van a jogtárban minden, ez igaz CSAK

1: olyan nyelven van fogalmazva (szándékosan!) hogy azt normális ember nem érti meg

2: elképzelem ahogy a jó munkás ember a napi 10-12 óra meló után hazamegy és nekiáll jogtárt olvasgatni.

3: olyan egymásra utalások vannak, hogy az valami elképesztő. lsd a mittumén milyen jogszabály X paragrafusa. köszönöm szépen, ezzel aztán sokat segítettek!

szóval ez a "kint van mindenkinek elérhető" tipikus kamu ügyvédi duma. már bocs de ha olyan egyszerűen el tudnád olvasni, akkor miért kell az ügyvédeknek sokat dolgozniuk?

2010. máj. 8. 19:06
 15/23 anonim ***** válasza:

19:00

a maszek véleményem hogy ezek összejátszanak. 1-2 kivételtől eltekintve szerintem le van zsírozva minden előre. mindig kitalálnak valami baromságot hogy menjen a lap. mondjuk én csak azokat nem értem meg, akik meg is veszik ezeket a szennylapokat...

2010. máj. 8. 19:08
 16/23 A kérdező kommentje:

Bevallom én még nem nagyon olvastam a jogtárat,de eltudom képzelni,hogy egy hétköznapi ember számára "kinai" a jogi nyelv...

Egyébként pont Győzike büszkélkedett vele,hogy felhivta a Blikk újságiróját és kitaláltak valami kamu történetet,csak,hogy legyen "téma"..,és ezért még fizetnek is pl. Győzikének....

2010. máj. 8. 19:13
 17/23 anonim ***** válasza:

én egy szóval sem mondtam hogy egyszerű... tudom én hogy k*rva bonyolult.. amugy meg azért kell sokat dolgozniuk, mert folyton változik...

amugy nem azért van megfogalmazva így ahogy, hogy az emberek ne értség.. a jogalkotó arra törekedett, hogy minden precízen legyen szabályozva.. hát ez a közérthetőség rovására ment..

amugy meg azt gondolom, hogy szükség volna olyan tárgyra az oktatásban, hogy jogi alapismeretek..

2010. máj. 8. 20:07
 18/23 A kérdező kommentje:
Hát nem ártana tanitani tényleg,mert sokan nincsenek tisztában a jogokkal,jogaikkal...
2010. máj. 8. 20:22
 19/23 anonim ***** válasza:

20:07

hát igen, csak az igazat megvallva, én ezt úgy oldanám fel, hogy leírnám értelmesen, és a mondat közben az ilyen "szokásos utánfutókat, meg kiegészítőket" lábjegyzetben tüntetném fel. pl. most tanulok kresz-t, és mindenhol szerepel a szokásos "amennyiben az út és időjárási viszonyok lehetővé teszik". Nagyon rontja a szöveg olvashatóságát, érhetőségét holott tök egyértelmű. Nyugodtan ki lehetne vinni lábjegyzetbe, és akkor benne lenne, viszont könnyen lehetne olvasni is. Meg a másik, hogy azért a szabályoknak olyanoknak kellene lenniük, hogy a normális emberre legyen méretezve ne az idiótákra. Az idiótákat pedig a bíróság kezelje le. Pl.: ügye valaki megnyerte a gyorshajtós pert, arra hivatkozva hogy a seb. korlátozás SI-ben van, tehát m/s. Erre most belefoglalták hogy km/h. De könyörgöm hogy lehet egy ilyen pert megnyerni? Tök egyértelmű hogy km/h. Magyarországon is jönnek az ilyen idióta "lakóautó vezetés közben ne főzz" és egyéb marhaságok. Amerikában is csodálkozom hogy engedik ezeket a pereket. Az ilyeneket rögtön le kellene csukni a bíróság felesleges akadályozásáért. Akinek ennyi IQ-ja nincs, az nyugodtan kerüljön börtönbe és üljön. Az egész világot nem lehet leszabályozni, és nem is kell. csak az alapokat. legalábbis szerintem.

2010. máj. 8. 20:31
 20/23 anonim ***** válasza:

ucsó vagyok

teljesen biztos vagyok benne hogy a Stohlt megint ki fogják mosni valamivel. Addig fogják cincálni az ilyen apró hülyeségeket amíg kihozzák hogy igen, de a másik jármű olyan ráutaló magatartást tanusított, hogy ez megijesztette ügyfelemet, és ijedtében rántotta el a kormányt blablabla.

tök egyértelmű mi a szitu, tárgyalásnak helye se lenne ha rajtam múlna. visszaeső. örök eltiltás minden jármű vezetésétől. kész. többet nem fog balesetet okozni.

pl. arra is kiváncsi lennék annak idején a Császárt mivel mosták ki, milyen mondvacsinált indokkal. érdekes módon ezeket már sosem mutatják a TV-ben. valszeg azért mert tök átlátszó az egész.

2010. máj. 8. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!