Ha valaki hires vagy nagyon ismert személyiség (celeb), rá miért nem ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint egy átlag, hétköznapi emberre?
Mondjál példát. Van, amikor éppen egy hírességet súlyosan bűntetnek azért, hogy példát statuáljanak vele. Az igazságos?
Egyébként pénzhez és jó ügyvédhez nem kell híresnek lenni.
igen csak ők meg fogják tudni fizetni azt az ügyvédet is, aki valóban ismert mindent viszont cserébe 100e ftos óradíjjal dolgozik. Te meg ezt nem teheted meg :(
bár hozzáteszem: azért én már eleve azt is teljesítménynek értékelem ha ma Mo-n meg tudsz élni, és ha becsületes munkával teremted elő a betevődet.
Ezek a "celebek" jellemzően semmi komolyat nem tesznek le az asztalra, csak játszák az eszüket. Érdekes módon aki teljesítményt is letesz, sose játsza az eszét. vajon miért?
aprócska sztori: múltkor láttam H. P-t S. K férjét egy étteremben. Tele szedett vagy 3 tányért kajával, csak úgy folyt le a tálcára. Persze a kasszánál nem ő fizetett, mert meghívták de ez most mellékes. Utána a kaja 80%-t és az palackos cola felét otthagyta. ez pl. szerintem szánalmas. vagyis: nem tudja minek mennyi az értéke, és nem is érdekli. Csakhogy amikor esetleg kikerül a "celeb világból" és az addigi szinvonalat nem tarthatja fenn, akkor meg majd én fogok rajta röhögni...
igazából tökmindegy mit csinálsz. ha ki akarnak cs*ni veled úgyis ki fognak... ha meg nem, akkor nem. amit tehetsz ez ellen: minél több dolgot megtanulsz, megpróbálsz több lábon állni, és élvezni az életet. :)
én jogot tanulok.. az egyik válaszolónak igaza van abban, hogy mindenire ugyanazok a törvények vonatkoznak.. azonban azt ne felejtsük el, hogy az emberek nagy része nem ismeri a törvényeket.. nagyjából az igazságérzete tudja, hogy az most jó v rossz, és kb ennyi.. szal aki gazdag, annyi előnye van, hogy fizethet ügyvédet, adószakértőt, aki tudja hogyan kell mondjuk adótkikerülni (az adókikerülés az adónk optimalizálása, tehát nem törvénysértés, csak a szabályok adta lehetőségek kihasználása)... aki erre nem képes, nyilván úgy érzi hogy ez igazságtalanság..
halkan jegyezném meg, hogy a joganyagunk megsimerése mindeki számára szabad.. neten fentvan minden. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!